Yeni Gelinler için Dış Çekim Elbisesi Önerileri

Yeni Gelinler için Dış Çekim Elbisesi Önerileri

Dış çekim elbisesi nikah, hamilelik, yıl dönümü, doğum günü gibi özel anları kalıcı hale getirmek ve birbirinden güzel anılar bırakmak için tercih edilen elbiselerdir. Bu çekimlerde yeni gelinlerin, çekimin amacına ve tarzına uygun giyinmesi ise beklentisinin karşılanması için önemlidir. Elbisenin kullanım amacına uygun olması kadar çekim yerinin de uygun olması son derece gereklidir.  

Günümüzde çekimler bir stüdyo dışında sahil, eskilerin büyüsünü yansıtan saray, boğaz, kumsal, bahçe, kale, otantik bir orman gibi dış alanlarda yapılmaya başladı. Hal böyle olunca birbirinden iddialı ve şık elbiseler ön plana çıktı. Zühre bünyesinde tasarlanan elbiseler her organizasyona ve çekim alanına uygun olarak üretildi. Keza elbise tasarımlarında, fotoğraf çekimleri için tercih edilecek konseptler ve kendilerini iyi hissetmek isteyen gelinler feyz alındı. Bu noktada ortaya sıra dışı ve ihtişamlı görünüme sahip olan Zühre elbiseleri çıktı.  

Dış çekim elbisesi tercih edilmeden önce çekimin nerede yapılacağı ve konseptin ne olacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Çekim yapılacak mekan eski bir saray, müze, otantik bir orman veya sahil kasabası gibi mekanlar olabilir. Bu noktada hem ortamın ağırlığına hem de size yakışan elbiselerden seçilmesi gerekir. Eğer zorlanıyor ve uygun elbiseye karar veremiyorsanız, sizin için belirlediğimiz dış çekim alternatiflerini ve elbise önerilerini okuyabilirsiniz.  

Kumsal İçin Dış Çekim Elbisesi   

Kumsal gibi doğal bir alanda yapılan çekimler, yeni gelinlerin her zaman ilk tercihleri arasında yer almıştır. Bu tarz ortamlarda ışığın ve etrafın doğallığı ile seçilen dış çekim elbisesi doğallığı uygun olmalıdır. Mesela beyaz, bej, ekru, bebe mavisi, pudra, krem gibi renklerde elbiseler seçilebilir. Tül, organze, saten gibi kumaşlardan elde edilen elbiseler istenilen şık görünümü yaratacaktır. Uzun ve bilek boy gibi seçeneklerde üretilen elbiseler, uçuş uçuş görünümleriyle kumsal çekimi için oldukça uygundur.  

Saten ve şifon dış çekim elbisesi, amaca uygunda seçilmelidir. Nikah için tercih edilecekse beyaz, ekru veya krem rengi alınabilir. Salaş ve uçuş uçuş görünüme sahip olan elbiseler, rüzgarında verdiği etkiyle ortaya doğal fotoğraflar çıkmasına olanak sağlar. Ancak seçim sırasında dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta vardır. Bir kumsalda çekim yapılacaksa elbisenin rüzgardan etkilenerek size zor anlar yaşatabileceği de muhtemeldir. Mesela, şifon gibi uçuşmaya çok elverişli olan elbiselerde yırtmaç olmadığından emin olunmalıdır. Aynı şekilde yağmur, rüzgar gibi soğuk hava şartları dikkate alınarak seçim yapmak ve yanınızda bu şartlar için yazlık pardesü gibi ürünler bulundurmak daha konforlu olunmasına olanak sağlar.  

Kumsal çekimi cinsiyet öğrenme partisi, doğum günü veya hamilelik içinde yapılabilir. Örneğin cinsiyet öğrenme partisi için elbisenin beyaz seçilmesi gerekir. Bebeğin cinsiyeti belli olmadığı için pembe veya mavi renkte elbise giyilmesi önerilmez. Salaş ve şık bir görünüme sahip olan beyaz elbiseler duru güzelliğe sahip olmanızı sağlayacaktır.  

Doğum günü veya evlilik yıl dönümü çekimi için istenilen renkte elbiselere yönelmek mümkündür. Mesela, doğum günü için pembenin masumiyetinden ve zarafetinden yararlanılabilir. Aynı şekilde evlilik yıl dönümü için bordo, siyah gibi ağır renklerin asaletinden faydalanılabilir. Özellikle gün batımında kumsal çekimi yapılacaksa bahsi geçen renkler oldukça şık durur.  

Sahil İçin Dış Çekim Elbisesi  

Sahilde dış çekim elbisesi denildiğinde akla nikah, düğün, nişan, hamilelik, cinsiyet öğrenme gibi tüm çekim konseptleri gelir. Sahil çekimi ister gün ışığında ister gün batımında olsun ortaya muhteşem fotoğraflar çıkar. Çünkü sahil kenarları, doğal olan en güzel ve değerli bir manzaradır. Bu noktada konsept türüne göre dış çekim elbisesi belirlenebilir.  

Düğün çekimi yapılacak ve gün batımı tercih edilecekse, uçuş uçuş beyaz elbiselerden alınabilir. Vücudu saran ve yapışan elbiseler sahil çekimi için uygun değildir. Doğal ortama daha doğal ve tiril tiril olan elbiseler yakışacaktır. Beyaz şifondan üretilen ve üzeri taş işlemeli olan elbiseler düğün çekimi için mükemmel bir tercih olacaktır.  

Hamilelik çekimi sahilde yapılacaksa bebeğin cinsiyetine uygun olacak şekilde pembe veya mavi elbise giyilebilir. Aynı şekilde pudra, toz pembe veya beyaz elbise de tercih edilebilir. Sahilde rahat yürüyebilmek ve çekimi sağlıklı geçirebilmek için daha düz tabana sahip olan ayakkabıların seçimi önem arz eder.

Aksesuar Detaylı Uzun Bej Elbise  

ZÜHRE Aksesuar Detaylı Uzun Bej Elbise ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Müze-Saray İçin Dış Çekim Elbisesi  

Önemli tarihi yapıları ve harika mimari ile dikkat çeken müze ya da saraylar, dış çekim için en güzel alternatifler arasında yer alır. Bu muhteşem yapıyı, fotoğraflarına taşımak isteyenler mutlaka dış çekim elbisesi konusunda da doğru seçim yapmalıdır.  

İhtişamlı fotoğraf çekimi yapmak isteyenler için harika bir yer olan müze ve sarayların, ağırlığına yakışır elbiseler alınmalıdır. Osmanlı dönemlerine ait olan mimariler, devasa yapı ve görünüm ile çiftler bu alanlarda muhteşem anılar kaydeder. Bu noktada, yapının ve elbisenin ön plana çıkması için açık renk elbiselere yönelmek gerekir. Mesela, beyaz, ekru, bej, krem rengi gibi dış çekim elbiseleri saray ve müze çekimleri için harika seçeneklerdir.  

Merdivenlerde, pencere önlerinde ve mimari eserlerin önünde verilecek pozlarda elbisenin duruşu önem arz eder. İster dar kesim ister bol kesim bir elbise tercih edilsin, alana uygun olmayan elbise fotoğraflara da yansıyacaktır. İşte bu yüzden, çekim yapılacak alanı ve sizi ön plana çıkarılacak elbise renklerine önem vermelisiniz.  

Park ve Bahçe İçin Dış Çekim Elbisesi  

Park ve bahçeler eğlenceli fotoğraf çekimi için en ideal yerlerdir. Çekim esnasında çiçek bahçelerinde, merdivenlerde, ahşap köprülerde ve salıncaklarda muhteşem pozlar yakalanabilir. Burada ortamın doğallığına ve ahengine uygun bir dış çekim elbisesi seçmek önem arz eder. İster sade ister desenli olan elbiselerden seçilerek ortama uyum sağlanmış olur.  

Pembe, sarı, pudra, bej, beyaz, mavi, yeşil, turuncu, lila gibi daha pek çok renkte dış çekim elbisesi tercih edilebilir. Bu aşama da konseptin ne olduğunun belirlenmesi önem arz eder. Park ve bahçelerde doğum günü, parti, hamilelik, cinsiyet öğrenme partisi gibi daha pek çok seçim yapılabilir.  

Doğum günü için daha renkli ve desenli elbise modellerinden alınabilir. Örneğin eğlenceli ve hareketli bir doğum günü çekimi olacaksa uçuş uçuş elbiselerden alınabilir. Bu sayede eşinizle beraber çok renkli pozlar ortaya çıkarabilirsiniz.  

Çiçek Desenli Uzun Elbise

ZÜHRE Çiçek Desenli Uzun Elbise Mavi/Ekru ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Otantik Orman İçin Dış Çekim Elbisesi  

Doğal alanlar fotoğraf çekimi yapmak için en güzel tercihtir. Masmavi gökyüzü, yemyeşil doğa ve güneş ışığı fotoğrafların muhteşem çıkmasına olanak sağlar. Bu noktada elbisenin tasarımı ve rengi ne olursa olsun, doğal ortamda daha çok dikkat çeker. 

Ortama uygun bir kombin oluşturulmak istenirse daha natürel renklerde elbiselerin seçilmesi önerilir. Mesela, bej, ekru, krem rengi başta olmak üzere toprak ve kahverengi tonlarında da dış çekim elbisesi seçilebilir.  

Nikah veya düğün çekimi yapılacaksa beyaz uçuş uçuş dış çekim elbisesi giyilebilir. Altına ormanda yormayacak ve elbiseye de uyacak bir ayakkabının giyilmesi önem arz eder. Aksesuar olarak minimal takı, saat, çanta ve kolyelerle beyaz elbise taçlandırılabilir. Ekru ve krem rengi de orman çekim yeri için muhteşem alternatiflerdir. Son derece doğal yapısıyla, yeşilliklerin içerisinde ön plana çıkmanıza olanak sağlar.  

Önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/deri-kiyafet-kombinleri-icin-6-farkli-fikir linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Yeni Gelinler için Dış Çekim Elbisesi Önerileri
Temmuz 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı