Vücut Tipimize Uygun Elbiseyi Nasıl Seçmeliyiz?

Vücut Tipimize Uygun Elbiseyi Nasıl Seçmeliyiz?

Vücut Tipimize Uygun Elbiseyi Nasıl Seçmeliyiz?

Her kadın farklı fiziksel özelliklere sahiptir. Vücut tipini bilmek avantajlı ve dezavantajlı ölçülerimizin farkında olmak ve vücut tipine göre giyinmek önem taşır.

Her kadının kendine has temel yapısal özellikleri, kıyafet seçimlerinde dikkate alınması gereken en temel unsurdur. Kadınların elbise seçimlerinde doğru noktalara dikkat ederek kıyafet seçimlerini yapmaları daha şık ve etkileyici bir görünüm elde etmelerini sağlayacaktır.

Vücut tipimizi bilmek, kendimizi, vücut proporsiyonumuzu tanımak doğru ve verimli bir alışveriş için de çok önemlidir. Bunları göz ardı ederek giyinmek, kıyafeti nereden aldığınızı, ne kadar para verdiğinizi hatta kalitesini anlamsız kılmaktadır. Vücut tipine göre elbise seçimi yapılmadığında hem elbise kendini göstermeyecek hem de şık bir duruş sergileyemeyecektir. 

Sevmediğiniz yeri saklayıp, sevdiğiniz yeri ön plana çıkartmak işin püf noktası. Anahtar kelime beden orantılarınızı bilmek ve vücut yapınızın en iyi özelliklerine vurgu yapmak olmalıdır.

En şık kıyafetler bile uygun olmayan bir vücut tipinde kötü görünebilirler. Çirkin kadın yoktur, vücudunu tanımayan kadın vardır. Bu nedenle iyi görünmek istiyorsanız işe vücut tipinizi belirlemekle başlayın. Genel olarak kalıplaşmış dört vücut tipi vardır. Bunlar elma vücut tipi, armut vücut tipi, kum saati vücut tipi ve dikdörtgen vücut tipidir:

1.Elma Vücut Tipinin Elbise Seçimi

Elma vücut tipindeki kadınlar genellikle geniş omuzlu, iri göğüslü ve geniş karın bölgesine rağmen ince bacaklara sahip kadınlardır.

Elma vücut tipine göre elbise seçiminde bel bölümünün saklanması önem taşımaktadır. Bu vücut yapısında dar olmayan, gövdeyi uzun gösteren kıyafetler tercih edilmelidir. Bu yüzden kemer kullanımından uzak kalmak, siyah gibi daha koyu tonlar kullanmak daha orantılı görünmeyi sağlayacaktır.

Vücudunuzun en zayıf yeri bacaklardır. Kalçanıza doğru bollaşan ceket ve gömleklerle, uzun etekleri deneyebilirsiniz. Oversize gömlekler de tam sizlere göre.

2. Armut Vücut Tipinin Elbise Seçimi

Yaygın olarak görülen vücut tiplerinden biri olan armut vücut tipi, adı gibi armut biçiminde bir görünümü ifade eder. Bu vücut tipindeki kadınların kişinin omuz, göğüs ve bel bölümü dar, bacak ve kalça kısmı ise daha geniştir. 

Bu vücut tipindeki kadınların vücutlarının üst bölümleri daha küçüktür ama vücutlarının alt kısmı geniştir. İnce uzun boyunları, küçük göğüsleri, ince kaburgaları, düzgün belleri vardır. Feminen olan mükemmel bir bel çevresine sahiptirler ve bu beli vurgulayan stillerin hepsi için mükemmeldir. 

Bu tipte kalça ve bacakları geri plana atmak önemlidir. Daha ince olan üst kısmı vurgulamak için açık renkli üstleri ve kontrast olarak koyu renkli etekleri olan iki renkli elbiseleri tercih edebilirler. Desenli bluzlar giymek, balıkçı yaka kazak gibi tercihler uygun olacaktır. Çan kalıp ya da A kesim etekleri tercih ederek, feminen bel bölgenizi ortaya çıkarabilirsiniz. A etekler veya elbiseler üzerine belin hemen üzerinde biten ceketler bu vücut tipine yakışacaktır. Mutlaka büyük aksesuarlar kullanın. Odak her zaman üst kısımda olmalı!

3. Kum Saati Vücut Tipinin Elbise Seçimi

Bu vücut tipi de adından anlaşılacağı üzere kum saati görünümündedir. Üst ve alt beden daha genişken ince bir bel göze çarpar. Küçük kemik yapısı, belirtili bel, düzgün bacaklar ve kavisli kalçalarınız vardır. Kalça ve göğüs ölçüleri genellikle eşittir. Çok yaygın olmayan bu tipteki kadınlar, üst ve alt bedene oturmayan bel oyukluğu olan elbiseler giymeli, üzerine kemerli palto ve pardösüleri tercih etmelidirler.

Çok formlu ve dalgalı üstler kullanmalısınız. Büzgülü parçalar tercih edin. Mesela bel kısmında detayları olan; pilise ya da büzgülü pantolonlar. Asla dar üstler seçmeyin. Bel kıvrımlarınızı ortaya koymak için mutlaka kemer ve diz altı kalem etek kullanın. Cigarette formdaki pantolonları tercih edin.

4. Dikdörtgen Vücut Tipinin Elbise Seçimi

Kadınların neredeyse yarısına uyan, kalça ile göğüsün hemen hemen aynı ölçüde olduğu düz/dikdörtgen gövde tipidir. Kıvrımlı olmayan vücut tipi olarak da tanımlanabilir. Tüm bel oyuntulu elbiselerden kaçınılmalı. Abiye tercihi yapılırken omuz ve bacakların ön planda olduğu elbiseler tercih edilmeli. Düz kesim, omzu hareketli elbiseler bu vücut tipi için uygun olur. Omzu simli, taş detaylı ya da drapeli elbiseler düz görünümü çok daha şık hale getirecektir.

Korseli üstler kullanabilirsiniz. Korse belinizin kıvrımlarını ortaya çıkaracaktır. Kısa eteklerle uzun ceket kullanabilirsiniz. V yakalı kıyafetler boynunuzu ince gösterir. Asimetrik etek uçlarını tercih edebilirsiniz. Uzun kesimli eteklerle uzun gömlekleri tercih edebilirsiniz.

 5. Kısa Boylu Kadınların Elbise Seçimi

Kısa bir boyna sahipseniz bu giyim tüyoları işinize yarayabilir. Derin V yakalar giyerek boynunuzun uzun görünmesini sağlayın. Dik yaka ve yarım balıkçıdan kaçının. Bunları giydiğiniz zaman mutlaka üzerine derin V yakalı ikinci bir parça ya da derin V yaka etkisi yaratacak şekilde bağlanmış uzun bir fularla dengeleyin.

Mümkün olduğunca dikey detaylar kullanın. Saçınızın üst kısmını hafifçe kabartın. Gereksiz cep, kemer, duble paça gibi enine çizgi yaratan detaylardan uzak durun.

Elbisenizin seçimi kadar giydiğiniz ayakkabının da topuk boyu da dikkat etmeniz gereken önemli bir konu. Özellikle de özel akşamlarda ayakkabınızın topuğunun biraz yüksek olmasına özen gösterin.

6. Uzun Boylu Kadınların Elbise Seçimi

Uzun boylu kadınlar için çoğu zaman bu bir avantaj olabilir ancak olduğumuzdan fazla uzun görünmek de iri görünmemize yol açabilir. Bu nedenle dikkat etmemiz gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Örneğin; küçük desenlerden uzak durmak ve dikey detaylardan kaçınmak uygun olacaktır.

Proporsiyon prensibini unutmayın ve boyunuzla orantılı büyük takılar, büyük çantalar kullanın. Topuksuz ayakkabıların da keyfini çıkarın, Kısa yerine uzun etekler giyin. Bilekten bağlı ya da yuvarlak burunlu ayakkabıları tereddüt etmeden kullanın. Baştan aşağı tek renk kullanmayın, onun yerine renk blokları yaratın. Pantolon ve kol boylarınızın bir beden küçükmüş gibi kısa kalmamasına dikkat edin.

Bir önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/trenckot-deneme linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: E-Ticaret,Zühre
Mart 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR