Tesettürde Abiye Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

Tesettürde Abiye Kombinleri Nasıl Olmalıdır?

Tesettürde Abiye Kombinleri Nasıl Yapılmalıdır?

Yazın yaklaşmasıyla ve de pandeminin biteceğinin umudu ile düğünlerin ve davetlerin tekrar yaşamımıza dahil olacağı günleri heyecanla beklemekteyiz. Tabii bunun yanında bu davetlerde neler giyeceğimizi de hayal ediyoruz. Bütün kadınlar düğün, nişan, kına gibi özel davetlerde kıyafet olarak abiye elbiseleri seçmektedirler. Abiye seçimi yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken unsurlar, davetin nerede olacağı, davet sahibi ile olan yakınlığımız ve elbette davetin yapılacağı mevsimin hangisi olduğudur. Seçeceğimiz abiyeler de bu koşullara göre değişiklik gösterebilir.

Abiye elbiselerde ilk dikkat edilecek unsur abiyenin kumaşının nasıl olduğudur. Yani yalnızca kumaşın rengine değil kumaşın türüne de dikkat etmek gereklidir. Kumaşımızın türüne göre kendinize klasik bir görünüş de kazandırabilirsiniz. Bunun yanında payetli tesettür abiye modelleri çok tercih edilen modellerdendir. Pek çok özel gün için payetli abiyeleri seçebilir ve kendinize uyumlu bir kombin oluşturabilirsiniz. Bu tarz bir kombine uyumlu olarak Zühre abiye elbise koleksiyonu içerisinden pul payet detaylı siyah abiyeler tercih edebilirsiniz. Bu modellerin yanı sıra şifona benzeyen kumaşlardan üretilmiş olan tesettür abiyeler de sıkça tercih edilmektedir.

Eğer elbiseniz nikah gibi daha sade törenlerde giyilecekse bir elbiseyse, abiyelerden sade olanı tercih etmek uygun düşecektir. Renk için de aynı biçimde sade renklere yönelinebilir. Örnek olarak bej ile siyah rengini kombin yapabilir veya lacivert rengiyle füme renklerini kombinleyebilirsiniz.

Bununla birlikte düğün, kına, özel kutlama gibi davetler için ise daha gösterişli tesettür abiyeler seçilebilir. Renk konusunda ise daha iddialı renkleri tercih edebilirsiniz. Özel günler için çok çeşitli abiye modelleri bulabilirsiniz. Kendinize en uyumlu rengi seçerek bir uyum yakalamanız mümkündür.

Abiyeniz ve Rengi Tarzınızı Yansıtsın!

Tercih edeceğiniz renk ise, tarzınızı ve kim olduğunuzu ortaya koyacak, fotoğraflarda yer alacak önemli bir detaydır. Giyeceğiniz elbisenin rengini seçerken, sevdiğiniz renkleri düşünerek bu renklerin insan psikolojisindeki yerlerini de dikkate alabilirsiniz. Bu şekilde çevrenizdeki insanlar üzerinde istediğiniz etkiyi bırakmanız kolaylaşacaktır. Elbiseniz ile çantanızın rengi ve uyumluluğu da çok önemlidir. Abiye çanta modelleri içerisinde, elbisenizle kontrast oluşturacak bir renk seçerek, çantanızı da öne çıkaracak kombini yaratabilirsiniz.

Tesettür giyimde düğün için kombin tercih edilirken de kısa boylu yahut kilolu görünmemeye özen gösterip kendi vücut yapınıza uygun giysileri seçmelisiniz. Bu sayede elbiseyi daha iyi taşıyacaksınız ve elbiseniz vücudunuz üzerinde daha şık görünecektir. Örnek olarak, Zühre’nin abiye koleksiyonu içerisinden Çiçek İşleme Detaylı Elbise bir düğün daveti için uygundur. Doğru giyinmek için öncelikle kendimizi tanımamız ve kendi fiziğimizin ve vücut yapımızın elverdiği ölçüde seçimler yapmamız gereklidir.

Abiyede Elbiseye Alternatif Seçenekler

Genellikle abiye dendiğinde akla farklı farklı modelleriyle payetli, dantelli veya sade alternatifleriyle elbiseler gelse de özel günler ve davetler için farklı seçenekler de bulunmaktadır. Eğer ailenizden birisinin en özel günü değil ise ve mekan da elverişliyse seçeneklerimiz oldukça çoktur.

Yine de rengine, kumaşına ve tarzına özen göstererek şık pantolon ve bluz kombinleri veya abiye bluz, etek alternatiflerini değerlendirebiliriz. Zühre koleksiyonundan ikili takım modelleri ile davetlerde elbise giymeden de oldukça şık görünebilirsiniz. Bu ikilileri ceketlerle kombinlemek hem şık hem rahat bir seçenek oluşturmaktadır. Abiye bluzları kendi renginden bir etekle kombinlemek onu bir elbise gibi göstermenizi sağlayabilir. Tam aksi zıt bir renkle kontrast oluşturmak ve dikkatleri üzerinize çekmek de seçenekleriniz arasındadır.

Abiyenizi Tamamlamak İçin Nasıl Aksesuarlar Kullanabilirsiniz?

Ayakkabıların ve çantaların tesettür abiye modeline uyumlu olması gerekmektedir. Örneğin, abiye ile benzer renkte ayakkabı ve çanta tercih edebilirsiniz. Bunun dışında aksesuar ve takı seçimlerinde çok fazla abartıya kaçılmamalıdır. Abartılı takılar tesettür abiyenin şıklığını ve kalitesini gölgede bırakabilir.

Abiye elbise modelimize uygun seçeceğiniz eşarp ya da fular ile daha şık bir görüntü oluşturabilirsiniz. Tesettür şık abiye modeliniz çok desenli ve göz alıcı bir tarzda ise, seçeceğiniz aksesuarlar daha sade ve küçük detaylardan oluşması daha uyumlu bir görünüm yaratacaktır. Abiyeniz ile uyumlu ayakkabı ve takı seçenekleriniz sizi daha şık hala getirecektir. Bu nedenle seçimlerinizi yaparken özenli olmanız faydalı olacaktır.

Kullanılabilecek en güzel aksesuar şüphesiz broştur. Tesettür abiye elbisenizi tamamlamak için broşu yakaya veya başörtünüze takabilirsiniz. Başörtüsünde kullanılabilen güzel ve ince iğneler zarif bir görünüm meydana getirecektir.

Görünümün tamamlanması için en önemli bir diğer aksesuar ise, eşarptır. Abiyenizi eşarbınız ile uyumlu seçerek güzel bir kombin oluşturabilirsiniz. Özellikle abiye modellerini seçerken tesettürlü kadınların rahat abiye modelleri seçmesi önemlidir. Özellikle tesettür şık abiye modelleri için pastel renklerin seçilmesi zarif bir hava yaratmanıza yardımcı olacaktır. Zühre eşarp modelleri renk ve desen seçenekleriyle şıklığa kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

Ayakkabıda ise, mevsim, gidilecek mekanın açık veya kapalı olması,
zemini ve kıyafetinizin rengi belirleyici olacaktır. Tarzınıza göre babet veya topuklu tercihinizi farklı kumaşlar veya taşlarla süslü olanlardan seçebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/her-sezonun-her-tarzin-vazgecilmezi-siyah-tunikler linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: E-Ticaret,Zühre
Nisan 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR