Ten Rengine Göre Kıyafet Seçimi

Ten Rengine Göre Kıyafet Seçimi

Ten Renginize Göre Kıyafet Seçimi

Şık ve zarif görünmek özellikle kadınlar için oldukça önemlidir Ten renginize göre seçtiğiniz kıyafetleriniz üzerinde renk uyumları yakalayarak doğru bir şekilde giyinebilir ve gittiğiniz ortamlarda şık ve zarif bir görünüm kazanabilirsiniz.

Güzel giyime düşkün biri iseniz ten renginiz ile uyumlu kıyafetler tercih etmeniz önemlidir. Ten renginiz dışında saç ile göz renginiz bile kıyafet seçiminizi etkileyebilir.

Esmer ve siyah saçlı kişiler neredeyse tüm renklerde giysileri kendilerine yakıştırabilirler. Dikkat çekmeyi seven birisi iseniz kan kırmızısı ve beyaz tonlarında renkleri kullanarak kontrast oluşturabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken şudur, gümüş renkler vb. teninizin rengini donuk gösterecek tonları kullanmaktan kaçınılmalıdır. Açık ten renkliler ise kesinlikle saçlarının rengini dikkate alarak seçim yapmalıdırlar.

Kırmızı rengi tıpkı siyah renk gibi risk almaktan hoşlanmayan kişilerin seçimlerinden olsa da bir kişinin ten rengi ve elbisenin tonlarının uyumlu olmasını gerektirir. Esmer tenli kişilerin fazla koyu kırmızıları kullanmaması daha uygun olurken açık tenlilerinse açık tonlar kullanmaması daha uygun düşecektir.

Lila ve mavi renkleri buğday tenlilere çok yakışır. Pembe ve açık mavi renkleri ise sarışın kişiler ve buğday tenliler kesinlikle tercih etmelidir. Kan kırmızısı ve mavi renkler ise kişinin mizacını sert gösterebileceğinden fazla tercih edilmezler.

Bununla birlikte renk seçimlerinin illa ki birbiri ile uyumlu olmasına gerek yoktur. Hatta renkler arasında kontrast oluşturmanız gerçekten ilgi çekici olabilir. Örnek vermek gerekirse yeşil bir kıyafetiniz varsa aksesuarlarınızı da yeşil seçmeniz çok da güzel durmayabilir. Oysa Siyah ve beyaz gibi zıt iki rengi bir arada kullandığınız zaman şıklığı garantilemiş olursunuz.

Ten renginizin ne olduğunu öğrenmek için kolunuzun dirseğe kadar olan bölümüne bakın.

1.Beyaz/Açık Ten

Saçlarınız kızıl renk veya sarı, açık kumralsa genellikle beyaz tenlisinizdir. Büyük ihtimalle güneşten fazlasıyla etkileniyor ve çabucak kızarıyorsunuzdur. Ten renginiz beyaz yahut açık tonlarda ise, sizi daha canlı gösterecek ve kontrast yaratabilecek renklere yönelmelisiniz. Örnek olarak Zühre Tunik modelleri içerisinden kot rengi kıyafetler seçilebilir.

Giyebileceğiniz Renkler

Gri, kahverengi, bordo, yeşil, lacivert ve mavinin tonları gibi koyu renkler teninizin rengi ile kontrast yaratır.

Kaçınmanız Gereken Renkler

Uçuk tonlar, pastel tonlar veya canlı renkler ile beyaz, bej gibi nötr tonlar yerine kum, camel, haki ve barut grisi renklerini kullanmak sizi daha canlı gösterecektir. Kırmızı renk ise dikkat çekecek ve üzerinize fazladan dikkatleri yoğunlaştıracaktır. Bu sebeple kırmızı rengini tercih etmemek yararınıza olabilir.

Lacivert, kahverengi ve siyah gibi renkleri kendisinden daha da koyu bir renk ile kombinlerseniz size yakışacaktır. Bunun yanında da renklerin gücünü görmüş olacaksınız.

2.Buğday Ten için

Buğday tenliler güneşte kızarmanın yerine bronzlaştığı için sıcak renkleri rahatlıkla tercih edebilirler.

Giyebileceğiniz Renkler

Siz buğday tenlilerde her renk güzel dursa da açık tonlar çok daha güzel duracaktır. Eğer doğal renklerin açık tonlarına yönelmeyi düşünüyorsanız bej yerine kum rengi; morun tonlarını deneyecekseniz leylak yerine macentayı deneyimlemelisiniz. Bu ten rengine sahip kişiler için Zühre yaz koleksiyonundan Desenli Oranj Gömlek G-0066 ürününü önermeliyiz

Kaçınmanız Gereken Renkler

Teniniz sarı veya yeşilin alt tonlarını barındırdığından dolayı için yeşil, sarı, zeytin yeşili ve kahverengi gibi renkleri giymekten kesinlikle kaçmalısınız. Eğer bütünüyle beyaz veya tonlarında bir kombin yapacak iseniz ten renginizin güneşte bronzlaştığından emin olmanız gerekli.

3.Esmer/Koyu Ten

Esmer tenliler, buğday tenliler gibi şanslı kişilerdir. Esmer tene sahip olanlara neredeyse her renk yakışmaktadır. Kızarma korkusu ile güneşten kaçmaları gerekli değildir. Renk seçiminde oldukça geniş bir skalaya oldukları da söylenebilir.

Giyebileceğiniz Bazı Renkler

Dünyanın bütün nimetlerinden faydalanabilirsiniz. Zira ten renginiz birçok ton ve renkle uyumlu olabilir. Ancak özellikle yazları esmerleşen teninizle uyumlu beyazlar, sarılar size daha çok yakışacaktır. Zühre trençkot modellerimiz içerisindeki açık renkli trençkotlar teninize oldukça uyumlu bir seçim olacaktır.

Kaçınmanız Gereken Bazı Renkler

Kahverengi giymek sizin teninizde hoş durmayacaktır. Siyah ve lacivert renkleri en çok kullanılan renkler arasında olsa bile eğer siz esmerseniz bu renkleri kullanmamayı tercih etmenizi öneririz.

Etiketler: E-Ticaret,Zühre
Haziran 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR