Oversize Kaban Seçiminde Püf Noktalar

Oversize Kaban Seçiminde Püf Noktalar

Oversize giyim trendi, moda sektöründe her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Tasarımcılar genellikle kendilerinin ve müşterilerinin girdikleri her ortamda öne çıkmalarına yardımcı olan oversize kıyafetler üretmişlerdir. Oversize kaban modası da bir asırdan fazla bir süredir var olmasına rağmen modası asla geçmemiştir. Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok farklı stil, malzeme, uzunluk ve diğer seçeneklerle, bir kışlık oversize kaban almak son derece bunaltıcı hale gelebilir.

Bir kaban satın alırken karmaşık olmaması gereken tek şey, hangi bedeni seçeceğinizdir. Ancak bir online mağazanın beden tablosuna baktığınızda ve hangi bedeni seçmeniz gerektiği konusunda hiçbir fikriniz olmadığında kafanız karışabilir. Eğer siz de bu durumu yaşıyorsanız endişelenmeyin! Sizi oversize kaban satın alırken yaşadığınız sıkıntılardan kurtaracak bazı püf noktalar var.

Kapüşonlu Şişme Mont

Kürk Detaylı Kapüşonlu Siyah Şişme Mont 12685 ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Mağazada Oversize Kaban Denemek

 

Gömlek Bedeninizden Bir Beden Büyük Bir Kaban Tercih Edin

Oversize kaban seçerken gömlek bedeninizden bir beden daha büyük bir model tercih etmelisiniz. Kabanın normal bedeninizden biraz daha büyük olması, diğer parçaların üzerine kolayca giymenize yardımcı olacaktır. Örneğin, normalde medium beden bir gömlek veya kazak giyiyorsanız, large beden kabanlar arayın. Hangi bedeni alacağınıza karar verirken kabanın stilini göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun. Bazı kaban stilleri, vücudunuza diğerlerinden daha fazla oturur. Bunun için her ne kadar oversize da olsa kabanın tarzına dikkat edin ve buna göre beden seçimi yapın.

Çok Sıkmadığından Emin Olmak için Bir Kazak Üzerine Giyerek Deneyin

Muhtemelen sonbahar veya kış aylarında bir noktada, kabanı bir hırka ya da süveterin üzerine giymek isteyeceksiniz. Bu yüzde oversize kaban alışverişine çıkarken bir kazak giyin veya yanınızda götürün. Kabanı doğrudan bir blazer ceket, yelek ya da onunla giymeyi planladığınız başka bir parçanın üzerine de deneyebilirsiniz.

Kabanı Giyin ve Hareket Edin

Kabanı denerken kollarınızı başınızın üzerine kaldırmayı, omuzlarınızı silkmeyi ve kollarınızı önünüzde çaprazlamayı deneyin. Bu şekilde hareket ettiğinizde kabanın nasıl göründüğünü ve nasıl hissettirdiğini görmek için bunu yaparken aynaya bakın. Hareket etmek zorsa ya da kaban bu pozisyonlarda büzülmüş veya gergin görünüyorsa, bir büyük bedenini denemek isteyebilirsiniz. İpucu: Polyester ve Lycra gibi sentetik malzemelerden yapılan kabanlar, yün, pamuk ve kaşmir gibi doğal liflerden yapılan kabanlara oranla daha fazla bolluk sağlayacaktır.

Başparmağınızın Tabanına Gelen Kol Uzunluğunu Kontrol Edin

Kollarınızın yanlarınızda gevşek bir şekilde sarkmasına izin verin ve kaban kollarının eteklerinin nereye düştüğünü görmek için aynada kendinize bakın. Etek ucu, bileğinizi ve elinizin alt 1/4'ünü tamamen kaplayacak şekilde başparmağınızın ve işaret parmağınızın birleştiği yere değmelidir. Bu uzunluk, ellerinizin sıcak kalmasını sağlamaya yardımcı olacaktır. Bundan daha kısa etek boyu olan oversize kaban modellerinden uzak durun. Bununla birlikte eğer kol boyu başparmağınızın tabanını geçiyorsa, kolları her zaman daha rahat bir uzunluğa göre ayarlayabilirsiniz.

Kısa Boylu İseniz Uyluk Hizasından Daha Uzun Olmayan Kabanlara Yönelin

Minyon veya kısa boyluysanız, uzun bir kaban sizi bunaltabilir ve daha kısa görünmenize neden olabilir. Daha hoş bir görünüm için uyluğunuzun ortasında biten bir kaban tercih edin. Bu stil, boyunuzun daha uzun görünmesine yardımcı olacaktır. Minyonsanız kaçınmanız gereken bazı stiller arasında uzun parkalar, trençkotlar ve diz boyu kabanlar bulunur.

Fermuar ve Kuşak Detaylı Uzun Kaban

ZÜHRE Fermuar ve Kuşak Detaylı Uzun Kaban Taba 12361 ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

İnternetten Oversize Kaban Satın Alma

 

Online Satın Alıyorsanız Mağazanın Beden Tablosuna Dikkatlice Bakın

Çoğu oversize kaban üreticisi, web sitelerinde size en uygun bedeni bulmanız için başvurabileceğiniz bir beden tablosu paylaşır. Üreticinin boyutlarının orta, büyük veya ekstra büyük gibi genel olup olmadığına ya da inç veya santimetre cinsinden belirli ölçümlere dayalı olarak uygun olup olmadığına dikkat edin. Kabanın size tam olarak uymaması durumunda üreticinin iadeleri kabul ettiğinden emin olun. Zühre oversize kaban modelleri arasından seçim yaparken beden tablosunu inceleyebilir, kendiniz için uygun olan kabanı kolayca satın alabilirsiniz.

Kabanın Nasıl Duracağını Anlamak için Müşteri İncelemelerini Okuyun

Önceki müşterilerin satın alımları hakkında bir şeyler yazdığı bir yorum veya derecelendirme bölümü olup olmadığına bakın. Kabanın uyumuyla ilgili bir defadan fazla ortaya çıkan tüm paylaşımları not edin. Örneğin, kabanı satın alan müşteriler beklediğinden daha dar olduğu yorumunu yaptıysa, bir büyük bedeni almak isteyebilirsiniz. Kabanın beklenenden daha uzun olduğu yazılmışsa ve uzunluk konusunda endişeleriniz varsa, o zaman daha küçük bir beden tercih edebilirsiniz.

Kabanın Beden Bilgisi İçin Gerekli Ölçüleri Alın

Oversize kabanlar için en yaygın ölçümler göğüs ve beldir.  Ancak bazı ceketler için kalça ve kol uzunluğu ölçümleri de gerekebilir. Ölçülerinizi aldıktan sonra doğru bedendeki kabanı bulmak için bunları bir yere not edin. Örneğin, göğüs ölçünüzü almak için göğsünüzün en geniş kısmına bir mezura sarın ve ölçümü inç veya santimetre (üreticinin ne kullandığına bağlı olarak) olarak kaydedin. Belinizin en dar kısmını da aynı şekilde ölçün ve not edin.

Ölçülerinize Göre Beden Büyük Kaban Satın Alın

Kabanın sizde daha bol oturmasını istiyorsanız veya bedenler arasında kararsız kalıyorsanız, ekstra büyük bir kaban tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte, ceketin bedeninize tam oturmasını istiyorsanız, mümkün olduğunca tam bedeninizi seçin. Örneğin, göğüs ölçünüz 38 inç (97 cm) ve bel ölçünüz 30 inç (76 cm) ise bu bedende bir kaban tercih edin.

Oversize Kaban Nasıl Kombinlenir?

Doğru oversize kaban modelini bulmak ne kadar önemliyse, onu doğru bir şekilde kombinlemek de en az o kadar önemlidir. Örneğin, uzun bir pardesü ile büyük beden bir kaban giyemezsiniz; bu tamamen tuhaf ve garip görünüme yol açar. Bu nedenle, oversize bir kabanı mükemmel bir şekilde sergilemek için hangi kombinlerin daha iyi göründüğünü bilmelisiniz.

Kombini Dengeleyin

Kaban kombinini güzelleştirmenin en iyi yolu, onu dar kesim pantolonlar ile giymektir. Bol pantolon ve bol kaban giymek, sizi eski moda akımlarına gösterecektir. Bu nedenle, modaya uymak için üst giyim ve alt giyim arasındaki mükemmel dengeyi bulmaya çalışın. Ayrıca genel kıyafetinizin çok eklektik görünmemesi için nötr renkler giydiğinizden emin olun. Zühre oversize kaban modelleri, son derece ilgi çekici parçalardır. Bu nedenle kombinin geri kalanını sadeleştirmeniz ve fazladan gereksiz ayrıntı içermemeniz önemlidir.

Aksesuarların Gücünden Faydalanın

Kabanınıza daha fazla çekicilik katmak için doğru aksesuarların gücünden faydalanın. Dışarı çıkacaksanız, kabanınızı yün bir bere ile tamamlamayı deneyebilirsiniz.

Asla Aşırı Katlamayın

Kabanınızın altına bol ve kalın bir kazak giymek yerine beyaz ya da düz renk slim fit bir sweat giymelisiniz. Bu, kabanınızı mükemmel bir şekilde öne çıkarmanıza yardımcı olurken, dağınık görünmenizi engeller. Ayrıca kabanı özellikle tüm gün giymeyi planlıyorsanız, altında fazladan bir katman olması da çok rahatsız edici olabilir. Bu nedenle kabanın altına bol olmayan bir sweat ya da kazak giymeniz, gün boyu daha özgürce hareket etmenizi sağlar.

Önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/online-alisverisinizde-kiyafet-almanin-puf-noktalari linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Oversize Kaban Seçiminde Püf Noktalar
Ocak 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR