Online Alışverişinizde Kıyafet Almanın Püf Noktaları

Online Alışverişinizde Kıyafet Almanın Püf Noktaları

Online alışveriş, günümüzde en yaygın satın alma yöntemi haline gelmiş durumda. Bu alışveriş yönteminin bu kadar sevilmesindeki başlıca nedenler; zamandan, paradan ve alışveriş merkezi gezisinden tasarruf ettirmesi olarak sıralanabilir. Ancak dikkatsiz şekilde çevrimiçi alışveriş yapmak, bazı sorunlara neden olabilir.

İnternetten kıyafet satın alırken, ihtiyacınız olan kıyafetleri doğru bedenlerde aldığınızdan emin olmanız gerekir. Aynı zamanda alışveriş sırasında en iyi fiyatları bulmaya çalışmalı, dolandırıcılık ve itibarsız satıcılardan kaçınmak için dikkatli davrandığınızdan emin olmalısınız.

Eğer çevrimiçi alışveriş sırasında kullanacağınız püf noktalara ihtiyacınız varsa yazımızdaki bilgilerden faydalanabilir, çok daha doğru, güvenilir ve karlı bir alışveriş yapabilirsiniz.

1. Doğru Giysileri Satın Almak

Online alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken ilk ve en önemli nokta, bedeninize ve tarzınıza uygun kıyafetler satın almaktır.

Ölçülerinizi Doğru Şekilde Alın

Her üretici, kıyafetleri farklı şekilde boyutlandırabilir. Bu nedenle standart bir küçük/orta/büyük ölçeğine ya da sayısal boyut ölçeklerine güvenmeniz doğru olmayabilir. İnternetten alışveriş yaparken kıyafetleri satın almadan önce deneme imkanınız olmadığı için doğru ölçümler yapmanız çok önemlidir.

-Kadınların en azından göğüs, bel ve kalça ölçülerini bilmesi önemlidir. Satın alınan kıyafete göre yükseklik, iç dikiş ve kol uzunluğu gibi ek ölçümler de gerekebilir.

-Erkekler göğüs, boyun, bel ve iç dikiş ölçülerini bilmelidir. Alınacak olan kıyafete göre kol uzunluğu, omuz genişliği ve yüksekliği de dahil olmak üzere ek ölçümlerin bilinmesi de gerekebilir.

-Çocuk giyimde anne baba çocuğunun boy, bel ve kalça ölçüsünü bilmelidir. Ayrıca çocuklar için internetten kıyafet alınırken göğüs ölçüsü bilgisine de ihtiyaç duyulabilir.

-Yeni doğanlar ve küçük çocuklar için ise ebeveynlerin çocuklarının boyunu ve kilosunu bilmesi yeterlidir.

Mevsime Uygun Kıyafetler Satın Alın

Online alışveriş yaparken yaşanan mevsimi de göz önünde bulundurmak gerekir. Pek çok kişi için yaz mevsimi, sıcak havalarda eğlenmeyi ve tatili çağrıştırır. Havalar ısındığında, kadınlar şort ve elbise alışverişine başlarlar. Kış mevsiminde ise şortlar yerini Zühre marka uzun kot pantolonlara ve vücudunuzu sıcacık tutan Zühre kazaklara bırakır. Dolayısıyla alışveriş yaptığınız mevsiminin şartlarına uygun kıyafetler seçmek son derece önemlidir.

 

online-alisverisiniz-de-kiyafet-almanin

 

ZÜHRE Desenli Uzun Gece Mavisi Hırka HR-0009 ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Her Kıyafetin Beden Bilgisini Kontrol Edin

Çoğu üreticinin tüm kıyafetleri için kullandıkları standart bir beden tablosu vardır. Ancak pek çok çevrimiçi mağaza, çeşitli üreticilerin ürünlerini satmaktadır. Bedenlerin nasıl ölçüldüğünü iki kez kontrol etmek için satın almayı düşündüğünüz her kıyafetin ürün açıklamasını mutlaka kontrol edin. Böylece bir üreticinin beden standardına göre küçük fakat bir başkasının standardına göre orta bedende olduğunuzu keşfedebilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Kıyafetlerin Bir Listesini Yapın

Eğer aynı anda birden fazla kıyafet satın almanız gerekiyorsa, online alışveriş yapmadan önce ihtiyacınız olan her şeyi bir yere yazın. Bunu yaptığınızda, alışveriş sırasında kafanız karışmaz ve seçimler arasında kendinizi bunalmış hissetmezseniz.

Dikkat Dağıtıcı Şeylerden Uzak Durun

Yalnızca ihtiyacınız olduğunu bildiğiniz kıyafetlere bakın. Sadece yeni bir elbise almayı düşünüyorsanız, üstlere veya aksesuarlara bakmaktan kaçının. Aksi takdirde gerçekten ihtiyacınız olmayan giysilere bakarak zaman kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu durum alışveriş sırasında fazladan ve bütçenizi aşan bir şey satın almanıza yol açabilir.

Kıyafetlerinizi Teslim Alır Almaz Deneyin

Pek çok çevrimiçi mağaza, iadeleri kabul eder. Ancak bunun için belirli bir süre sınırı vardır. Kargonuz kapınıza gelir gelmez kıyafetlerinizi deneyin. Herhangi bir etiketi ya da çıkartması varsa çıkarmayın. Aksi takdirde ürün uygun değilse iade etme imkanınız engellenebilir.

2. Bütçeyi Aşmamak

Online alışveriş yaparken önemli olan bir diğer püf nokta, bütçenizi aşmadan alışverişi tamamlamaktır.

Bir Bütçe Belirleyin

Aşırı harcamadan kaçınmak için ne kadar harcama yapabileceğinizi önceden bilmeniz gerekir. Mali durumunuzu kontrol edin ve alışveriş için ne kadar bütçe ayırabileceğinizi mutlaka belirleyin.

Farklı Online Mağazaları İnceleyin

Online alışveriş hizmetinin sağladığı en büyük fayda, sağladığı kolaylıktır. Dakikalar içinde, çok sayıda mağazadaki kıyafetleri koltuğunuzdan kalkmadan kontrol edebilirsiniz. Birkaç güvenilir çevrimiçi mağazanın sunduğu fiyatları ve seçimi karşılaştırarak bu kolaylıktan yararlanın. İki mağazanın çok farklı fiyatlara, benzer giysiler sunduğunu keşfedebilirsiniz. Birbirinden çeşitli kaliteli kıyafetleri, en uygun fiyat garantisi ile Zühre’de bulabilirsiniz.

 

online-alisverisinizde-kiyafet-almanin-puf-noktalari

ZÜHRE Bel Bağlamalı Siyah Giy Çık GÇ-0178 ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Kampanyaları Arayın

Kampanya ve fırsatlardan yararlanmanın en kolay yolu, sık kullandığınız çevrimiçi mağazaların e-posta bültenlerine kaydolmaktır. Bu haber bültenleri, sıklıkla satışlar ve izinler hakkında bilgiler içerir. Aksi takdirde farklı satıcıların çevrimiçi mağazalarını hızla ziyaret edin ve hangilerinin satış yaptığını not edin.

Toplu Alışveriş Yapın

Eğer birden fazla kıyafet satın almaya ihtiyacınız varsa, bu kıyafetleri tek tek ve farklı zamanlarda almaktan kaçının. Aksi halde her kıyafet için ayrı kargo bedeli ödemeniz ve farklı zamanlarda gelecek kargoları beklemeniz gerekecektir.

Bunun yerine ihtiyacınız olan kıyafetleri bir liste yaparak, aynı online alışveriş siparişiniz içinde tamamlamaya çalışın. Bu sayede çevrimiçi mağazaların belirli bir fiyat üzerine olan ücretsiz kargo fırsatından faydalanabilirsiniz. Ayrıca ayrı ayrı kargo beklemeden, ihtiyacınız olan tüm kıyafetlere tek seferde sahip olabilirsiniz.

Satın Almadan Önce Kargo Ücretlerini Kontrol Edin

Nakliye masrafları ve ek çıkış ücretleri, özellikle yabancı bir ülkedeki bir satıcıdan online alışveriş yaptığınızda satın alma işleminizin fiyatını önemli ölçüde artırabilir. Bu nedenle çeşitli mağazalardaki fiyatları karşılaştırırken bu maliyetleri de mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

3. Kendinizi Güvende Tutmak

Çevrimiçi alışveriş yaparken karşılaşabileceğiniz en büyük sorun, güvenliğinizi sağladığınızdan emin olmadan kıyafet satın almaktır. Dikkatsizce ve güvenilir olmayan yöntemlerle yapılan alışveriş, çeşitli şekillerde mağdur olmanıza neden olabilir.

Güvenilir Satıcılardan Satın Alın

Büyük mağazalar ve tanınmış markaların resmi web siteleri, çevrimiçi alışverişe başlamak için iyi bir seçenektir. Daha küçük mağazalardan ya da bireysel satıcılardan kıyafet satın alırsanız, PayPal veya diğer güvenli ödeme yöntemlerini kullanan satıcıları tercih etmeye özen gösterin.

Dilerseniz Zühre.com üzerinden güvenle alışveriş yapabilir, birbirinden özel ve farklı tasarımlara sahip olan kıyafetleri kolayca satın alabilirsiniz.

Yorumlara ve İncelemelere Göz Atın

Online alışveriş yapacağınız mağazada yalnızca ayrıntılı bir geri bildirim sistemi bulunuyorsa, bireysel satıcılardan satın alın. %100 onay derecesine sahip olan satıcılar, sonuçlarını çarpıtıyor olabilir. Bu nedenle son derece olumlu incelemeleri ve birkaç "çözümlenmiş" olumsuzluğu olan satıcıları hedeflemelisiniz.

Sahte Bir Ürünü Nasıl Tespit Edeceğinizi Öğrenin

Markalı ürünler satın alırken, bazı satıcıların sizi dolandırmaya çalıştığının farkında olmalısınız. Belirli bir markanın özelliklerini öğrenin ve bir giysinin gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu belirlemek için kullanılabilecek ayrıntılı resimleri arayın.

Kişisel Bilgilerinizi Vermeyin

Online alışveriş yaparken, adınız ve adresiniz gereklidir. Ancak Sosyal Güvenlik numaranız veya banka hesabınız gerekmez. Bir satıcının gereksiz kişisel bilgi isteyip istemediği konusunda şüpheniz varsa, tercihinizi kendi güvenliğinizi sağlamaktan yana kullanın.

Şifreli Web Sitelerinden Alışveriş Yapın

Web siteleri arasında "https://" ile başlayanlar, güvenli olanlardır. Birçok internet tarayıcısı, şifreli güvenliği belirtmek için kapalı bir asma kilit de görüntüler. Ürünleri görüntülerken bu güvenlik önlemleri gerekli değildir, ancak güvenli olmayan sayfalarda ödeme yapmaktan kesinlikle kaçınmalısınız.

İade Politikasını İnceleyin

Bir satın alma işlemi gerçekleştirmeden önce satıcının para iadesi kabul edip etmediğini kontrol edin. İade kabul etmeyen yasal bir satıcı bile online alışveriş yapmak için yanlış bir tercih olabilir. Bu durumda kendinizi, kullanılamaz durumda bir ürün elinizde kalmış şekilde bulabilirsiniz.

Zühre.com üzerinden beğendiğiniz kıyafetleri kolayca satın alabilir, dilediğiniz zaman güvenle iade edebilirsiniz.

Önceki yazımızı https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/soguk-havalarin-vazgecilmezi-puffer-montlar linkinden okuyabilirsiniz.

Etiketler: Online Alışverişinizde Kıyafet Almanın Püf Noktaları
Ocak 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR