Mont ve Kaban Farkı

Mont ve Kaban Farkı

Mont ve kabanlar, kış aylarının vazgeçilmez parçaları arasında bulunur. Soğuk havaların sadık kurtarıcıları olan bu parçalar, kazaklardan elbiselere, eteklerden ikili takımlara ve tuniklerden eşofman takımlarına kadar pek çok parça ile eşleştirilebilir. Hemen hemen her parçayı yumuşacık dokusu ile sarmalayan mont ve kabanlar, farklı stillere hoş bir dokunuş yapar.

Yine de aynı amaç doğrultusunda kullanılan bu parçalar arasında birtakım farklar vardır. Dolayısıyla kullanıcılar tarafından, “Mont ve kaban farkı nedir?” sorusuna sıklıkla yanıt aranır. Biz de aklınızdaki tüm soru işaretlerini gidermek adına bu yazımızda mont ve kabanın ne olduğuna, hangi özellikleri içerdiğine ve nasıl kombinlenmesi gerektiğine dair cevaplar veriyoruz. İşte, mont ve kabana dair her şey! 

 

Mont ve Kaban Farkı

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

 

Mont Nedir?

Mont, soğuk kış aylarında dış giyim için kullanılan tekstil ürünlerinden biridir. İnce ve orta kalınlıkta da üretilebilen bu montlar, sonbahar ve ilkbahar aylarında da kullanıma uygundur. Kıyafetlerin üzerine tercih edilen mont, giyeni sıcak tutmak ve soğuktan muhafaza etmek amacıyla tasarlanır. 

Bayan mont modelleri birbirinden şık, iddialı ve özgün tasarımları ile dikkat çeker. Siyah, kahverengi, beyaz, lacivert gibi standart renklerin yanı sıra akla gelebilecek her tonda monta rastlamak mümkün. Moda otoriterleri tarafından üretilen bu montlar, kadınların kombinlerine seviye atlatmakta kararlı. İddialı ve özgün tasarımlı mont modelleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Kaban Nedir? 

Kaşe, pamuk ve suni kürk gibi kumaşlar ile tasarlanarak kış aylarında giyilen üst giyim ürününe kaban denir. Kaşe kaban, pamuk ve suni kaban gibi çeşitlere ayrılan bu kabanlar, geçmişte yalnızca siyah, gri ve beyaz gibi standart renklerde üretilirdi. Günümüze bakıldığında ise birbirinden şık tasarım, renk ve desenlerdeki kabanlara rastlamak mümkün. 

Kadın kabanlar, palto yerine tercih edilen ve kalçaya kadar örtülen üst giysisi olarak da bilinir. Bu ürünlerin kullanımı genelde soğuk kış ve bahar ayları ile paralellik gösterir. Sıcak tutan ve trendlere uyan bu zamansız parça, hemen hemen her kadının dolabında yer alır. Genelde uzun kollu, düğmeli, kuşaklı veya fermuarlı detaylardan oluşan kaban modelleri her kullanıcının zevkine hitap eder. 

Kaban çeşitleri arasında aşağıdakiler sayılabilir:

- Parka, 

- Panço,

- Trençkot,

- Palto,

- Yağmurluk,

- Kış kabanı,

- Düğmeli kaban,

- İçten düğmeli kaban,

- Geniş beden kaban,

- Kürk kaban,

- Kolsuz monto, 

- Kısa kaban,

- Kapüşonlu kabanlar,

- Kemerli ve kuşaklı kabanlar.

Kaban ve Özellikleri

Kış aylarında hem kombinleri şıklıkla tamamlayan hem de içimizi ısıtan kabanlar, hemen hemen herkesin dolabında yer alır. Dolabından ve kombinlerinden kabanı eksik etmeyen kişiler ise “Kaban ve özellikleri neler?” sorusuna yanıt arar. Bu sayede mont ve kaban farkı daha net bir şekilde anlaşılmış olur. İşte, kaban ve özellikleri: 

- Kaban, kalın ve sıcak tutan bir kumaşa sahiptir. 

- Kaşe kaban su tutmayan, kolay kuruyan ve soğuk geçirmeyen özelliklerdedir.

- Kabanlar, kumaşın kalınlığına bağlı olarak ağır ve hafif çeşitlere sahip olur. 

- Kaban modelleri, kumaş cinsinden ötürü mat bir görünüme sahiptir. 

- Az kırışan, leke tutmayan ve pürüzlü bir kumaş cinsine sahip olur. 

- Tek renk olabildiği gibi çizgili, ekoseli ve desenli modelleri de bulunur. 

Yukarıdaki maddeler sayesinde mont ve kaban farkı kolaylıkla anlaşılabilir. Aynı zamanda kabanlar hakkında detaylı bir bilgiye sahip olunur. 

Mont ve Kaban Arasındaki Farklar

Sonbahar ve kış aylarının olmazsa olmaz parçalarından olan mont ve kaban, kombinleri tamamlama konusunda bir numaradır. Bu ürünler hem işlevsel hem de estetik bakımdan aynı amaçla tercih edilseler de belli başlı farklılıkları vardır. Stil sahibi her insanın merak ettiği konular arasında bulunan mont ve kaban farkı aşağıdaki gibidir: 

- Mont modelleri yalnızca kışın tercih edilirken kabanlar ise sonbahar mevsiminde de sıklıkla kullanılır. 

- Kaban çeşitleri genelde montlara göre daha uzundur. Hatta maxi ve ara boy olmak üzere birçok uzunlukta üretilirler. Mont modelleri ise midi ve mini olmak üzere iki tasarımda üretilir. Bu da mont ve kaban farkının belirleyici bir özelliği olarak dikkat çeker.

6 Farklı Kaban ve Mont Kombinleri 

Mont ve kaban farkı hakkında detaylı bilgi verdikten sonra sıra, bu iki parçanın nasıl kombinleneceğine gelir. Kombinlere son dokunuşu yapan iki dış giyim ürünü, tarza ve trendlere uygun seçildiğinde oldukça iddialı bir görünüm oluşturabilir. Gelin şimdi, kaban ve mont kombinlerine bakalım!

 

6 Farklı Kaban ve Mont Kombinleri 

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

 

İkili Takım ile Kaban Kombini 

İkili takım seçenekleri, oversize kabanlar ile bir araya getirildiğinde tarza seviye atlatmak kaçınılmaz oluyor! İster sportif ister klasik tasarımdaki bir ikili takım tercih edilsin, üzerine giyilen oversize kaban her açıdan uyum sağlıyor. Örneğin, siyah klasik ikili takım, gri ipek şal, siyah deri çanta ve siyah casual ayakkabının üzerine oversize gri kaban tercih edebilirsiniz. Bu sayede son derece şık, iddialı ve özgün bir kombine sahip olabilirsiniz. 

Elbise Üzerine Kaban ile İddialı Dokunuş 

Kış sahnesinin süper starı olan elbiseler, ideal kabanlar ile kombinlendiğinde karakteri güçlendirebiliyor. Yanlış kullanımlarda ise klasmanı oldukça düşürebiliyor. Size tavsiyemiz, elbiseleri, kuşaklı kaban modeli ile kombinlemeniz. 

Örneğin, siyah elbise üzerine kuşaklı gri bir kaban giyerek tarzınıza tarz katabilirsiniz. Mont ve kaban farkı konusunda uzun yapılarıyla dikkat çeken kabanlar, doğru kombinlendiklerinde oldukça şık bir görünüm sunacaktır.

Eşofman Takımları ile Mont Fikri 

Mont ve kaban farkı konusunda montların daha kısa ve sportif olduğundan söz etmiştik. Şimdi gelin bu montları, eşofman takımları ile eşleştirelim. Öncelikle enerji yükselten renkler arasından bir eşofman takımı seçilmelidir. Ekru, beyaz, pudra, yeşil… Örneğin, pudra eşofman takımı üzerine beyaz bir mont giyip, koyu pembe çanta, lila pofuduk atkı ve desenli bir şal seçerek oldukça renkli bir kombin yapabilirsiniz. 

Tunikler ile Kaban Uyumu 

Mont ve kaban farkından bahsederken kabanların montlara kıyasla daha klasik, modern ve resmî bir duruşa sahip olduğu konusuna değinmiştik. Bu konuda hemfikir olduğumuza göre kabanı, klasik tunik modeli ile bir araya getirelim. Örneğin, kapitone desenli deri tunik ve deri pantolon üzerine ipek bir şal takabilirsiniz. Monogram desenli veya zincir detaylı çantalar da tercih ederek şıklığınızın dozunu artırabilirsiniz. Omuzlarınıza atacağınız siyah kabanla ise kombini tamamlayabilirsiniz.

Kısa Montları Triko Sweatshirt’lerle Eşleştirin 

Mont ve kaban farkının ne olduğu anlaşıldıktan sonra montları sportif parçalar ile bir araya getirebiliriz. Genç veya yetişkin kadınların rahatlıkla taşıyabileceği montların, triko sweatshirt’ler ile kullanılması tavsiyemizdir. Her zaman tercih edilebilen çizgili sweatshirt’ler, her kadının dolabında mutlaka bulunması gereken anahtar parçalardan.

Arkadaşlarla buluşmaya, yürüyüşe, alışverişe ve birçok yere giderken tercih edilebilen çizgili sweatshirt’lerin üzerine siyah pofuduk bir mont giyebilirsiniz. Altına siyah spor ayakkabı giyip, üzerine ise kendinden desenli şal ve sportif bir çanta alarak kombini tamamlayabilirsiniz. 

Etek ve Bluz Üzerine Kaşe Kaban 

Kadınların kışlık dolabında joker bir unvan kazanan etekler, bluz ve kaşe kaban ile tamamlandığında eşsiz bir görünüm sunuyor. Özellikle A kesim etek modelleri üzerine giyilen oversize bluzlar, gösterişli kaban ile vurgulanıyor. Siyah şal, siyah deri çanta ve siyah deri topuklu bot kombini kaban ile tamamlandığında şahane bir görünüm sunabiliyor. 

Önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/gri-kaban-kombinleri-icin-10-fikir linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Mont ve Kaban Farkı
Ocak 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR