Kap ve Pardesü Farkları Nelerdir?

Kap ve Pardesü Farkları Nelerdir?

Kap ve pardesü farklarını anlayabilmek için öncelikle kap kavramına değinilmelidir. Kap, kadın giyimde son yıllarda popüler olan bir terimdir. İnce kumaştan tasarlanan ve diz altında biten kap, ince yapılı bir dış giyim ürünüdür. Kadın giyimin öncü markalarından biri olan Zühre Giyim, birçok farklı renk ve modelde kap tasarlar. Çeşitli kullanım alışkanlıklarını göz önünde bulunduran marka düğme ve fermuar detaylı kaplar üretir. Kadın dış giyimde önemli bir yer edinen kap ve pardesü modelleri birbirine benzer yapıya sahiptir.

Peki, kap ve pardesü farkları nelerdir? Kap modelleri pardüselere oranla daha kısadır. Boyları genellikle diz altındadır. Kap modelleri daha modern çizgiler barındırır ve pardüseye nazaran daha fazla çeşide sahiptir. Kaplar pardesü ve tuniklerin karışımından oluşmuş yeni bir kıyafet türüdür. Tuniklerden daha uzun, pardesülerden daha kısa olan kap modelleri çeşitli işleme ve boncuk detaylarıyla daha şık bir görüntü oluşturur. Kaplar, dış giyim ürünü olmakla birlikte pardüselerden daha hafif ve ince yapılıdır. Kap modelleri genellikle pantolon çeşitleriyle tercih edilir. Kap modelleri çeşitli renklerde üretilir. Zühre Giyim farkıyla onlarca renk kap modeline ulaşabilirsiniz.

Kap Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Noktalar

Kadın giyimde her üründe olduğu gibi kap alırken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Kap modelleri yazlık pardesülerle karıştırılabilir. Bu sebeple aldığınız kıyafetin kap olduğundan emin olmalısınız. Kap ve pardesü farklarından biri de pardesülerin klasik renklerde üretiliyor olmasıdır. Canlı ya da farklı renklerde bir ürünün kap olma olasılığı yüksektir. Kap seçimi sırasında bedeninize tam uyan ürünü seçmelisiniz. Kap modelleri değişen darlık seviyelerine sahip kesimlerde tasarlanır.

Beden seçimi yaparken istediğiniz duruşa bağlı olarak tercihinizi belirlemelisiniz. Renk seçimi kap modelini kullanacak kişinin yaşı, dolabının renk dengesi ve içinde bulunulan mevsim göz önünde bulundurularak yapılabilir. Sonbahar ve kış aylarında soft kombinler yapmak için bej tonlarına, ilkbahar ve yaz aylarında daha canlı kombinler yapmak için sıcak renklere yönelebilirsiniz. Onlarca alternatif arasından kendi beğenilerinize uygun modeli kolayca bulabilirsiniz.

Kap ve Pardesü Modelleri

Dört mevsim tercih edilebilen kap ve pardesü modelleri farklı yaş ve beğenilere uygun olarak üretilir. Şık ve konforlu bir kullanım sağlayan parçalar ile hızlıca kombin yapabilirsiniz. Farklı renk ve tasarım seçeneği sunan kap modelleri ve pardesü modelleri ile hem spor hem de klasik bir tarz oluşturabilirsiniz. Farklı kıyafetlerinizle uyum sağlayan bu kıyafetlerle konforlu bir gün geçirebilirsiniz. Pardesü modellerini kot pantolon ve gömleklerle kombinleyebilirsiniz.

Dolapların kurtarıcı kıyafetlerinden olan kap modelleri ile şık ve modern bir görünüm oluşturabilirsiniz. Kap modelleri günlük kullanımın yanı sıra özel günleriniz için de uygundur. İşlemeli kap modelleri ile özel günlerde de tarzınızı yansıtabilirsiniz. Kap ve pardesü farklarından biri de pardesülerin daha sade ve klasik tasarımlar içermesidir. Kaplar sade, spor ve abiye modellerde bulunur. Geniş kullanım ortamı sunan kap modelleriyle hareketinizi kısıtlamadan şıklığınızı koruyabilirsiniz.

Kap modellerinin içine gömlek ya da bluz tercih edebileceğiniz gibi yalnızca kap modelini de giyebilirsiniz. Kap ve pardesü farklarından bir diğeri de budur. Pardesüler kalın dış giyim parçaları olduğundan içine mutlaka bir başka giyim ürünü tercih etmek durumundasınız. Kadın giyimde fark yaratan parçalar tasarlayan Zühre Giyim’den kap ve pardesü modelleri seçebilir, sağlam kumaş yapısı sayesinde uzun süre kullanabilirsiniz.

Farklı Kap Modelleri ile Günlük Giyiminizi Rahatlatın

Rahatlık ve konforu öne çıkaran kaplar, modası geçmeyen parçalardan biridir. 80 santimetre ile 115 santimetre arasında değişen kap boyları kadınlara hareket özgürlüğü sağlar. Dinamik bir tarz oluşturan kap modelleri sık tercih edilen modeller arasında her geçen gün daha da popülerleşir. Sportif çizgilerle tasarlanan kap modellerinin yanı sıra minimalist detaylarıyla öne çıkan kap modelleri de bulunur.

Kap ve Pardesü Farkları Nelerdir?

Zühre Ribana ve Baskı Detaylı Giy Çık Model Beyaz ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Modern görünümü ile dış giyime şıklık katan kap modelleri beğenileriniz doğrultusunda kombinleyerek estetik bir görüntü oluşturabilirsiniz. Spor kesim tasarlanan kap modelleri günlük kullanım için ideal olabilir. Arma ya da işleme desenleriyle hareketlendirilen kaplar, genç kadınlar arasında sık tercih edilen modellerdendir. Spor tarzda bir kap modelini bol kesim bir pantolonla ve salaş bir kazakla kombin yaparak kullanabilirsiniz. Açık renklerde spor ayakkabı ve rahat bir çanta ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Daha spor bir görüntü için kot parçalara yönelebilişiniz. Giyiminize renk katmak için sıcak alt tona sahip olan kırmızı, turuncu gibi renklerden aksesuar seçimi yapabilirsiniz.

Zamansız Şıklığın Kurtarıcıları Pardesüler

Kap ve pardesü farklarından bir tanesi pardesülerin zamansız olmasıdır. Siyah ve tam boy bir pardesüyü uzun yıllar modası geçmeden tercih edebilirsiniz. Kap modelleri zamanın akışına uygun olarak sürekli yenilenir. Klasik pardesü boyu olarak adlandırılan tam boy pardesü modelleri istenmeyen kiloları kamufle eder. Pardesü boyu 138 santimetre ile 142 santimetre arasında tasarlanan tam boy pardesü modelleri ayak bileğine kadar iner. Bu sayede giyen kişinin daha uzun ve zarif gözükmesine yardımcı olur.

Büyük beden pardesüler, genellikle çan ya da A formuna sahiptir. Tam boy pardesü modelleri, ayak bileğine kadar inen uzunluğa sahip olduğundan önü kapatıldığında kıyafetin görünmesini tamamen engeller. Bu sebeple tam boy pardesü modelleri tercih ettiğinizde ayakkabı, çanta ve aksesuar seçimini özenle yapmalısınız. Farklı renk düğme detaylarıyla hareketlendirilen pardesü modellerini topuklu süet ayakkabı ve suni deri çantayla kombinleyebilirsiniz. Etek kısmında ayaklarınızı tamamen örten bir pardesü modeli tercih ettiyseniz daha yüksek topuklu ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Zühre Giyim ile hem özel günlerde hem de günlük yaşamda kullanabileceğiniz zamansız pardesü modelleriyle şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

Kap ve Pardesü Farkları Nelerdir?

Zühre Pul Payet Detaylı Bej Pardesü ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kap ve Pardesü Bakımı Nasıl Yapılır?

Kap ve pardesü farklarından biri de bakımlarının yapılma şeklidir. Pardesüler çoğunlukla kalın yapıda kıyafetlerdir ve her zaman dış giyim için tercih edilirler. Kap modelleri sıcak havalarda üst giyim olarak da tercih edilebilir. Bu sebeple temizlik konusunda kap ve pardesü farkları kendini gösterir.

Pardesüler çoğunlukla yün ve pamuk kumaş içeriğine sahiptir. Bu kumaş türünün kullanım ömrünün uzaması için temizlerken sıcak su tercih edilmemelidir. Pardesülerin soğuk suda ve elde yıkanması tavsiye edilir. Eğer elde yıkama için yeterli ortam ve imkan bulunmuyorsa çamaşır makinesinin hassas ayarında ve olabildiğince soğuk su ile yıkanması önerilir. Her kıyafetin iç kısmında yıkama talimatları için bir etiket bulunur.

Kafa karışıklığı yaşadığınızda etiketini kontrol ederek hareket edebilirsiniz. Kap ve pardesü farklarından biri olan temizlik konusu kap modellerinde kendini daha net bir şekilde gösterir. Kap modelleri aksi bir uyarı bulunmadıkça makinede yıkanabilir. Üzerinde ekstra süs ve pul bulunan kap modellerini elde yıkamayı tercih edebilirsiniz. Zühre Giyim ile kap ve pardesü farklarını gözlemleyebilir, kullanım amacınıza göre ürün seçimi gerçekleştirebilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/ust-giyimde-kol-islemeleri-kombinde-zarif-detaylar linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Kap ve Pardesü Farkları Nelerdir?
Eylül 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR