Deri ceket modelleri herkesin kombin tamamlayıcı parçalarından biridir. Deri ceketler her sezon yenilenen tasarımlarıyla artmaya devam etmektedir. Çeşitli desen ve modelleri bulunan deri ceketlerin bakımı da önemli noktalar arasında yer almaktadır.
Deri ceket bakımı, deri cekete sahip olan herkes tarafından araştırılan konular arasındadır. Deri ceketlerin bakımı, daha çok bulaşan leke türlerine göre farklılık gösterdiği için bakım türleri de değişmektedir. Bizler de sizler için “Deri ceket bakımı nasıl yapılır?” ile “Deri ceket temizliği nasıl yapılır?” sorularını yanıtladık.
ZÜHRE Cep Detaylı Camel Deri Ceket C-0034 ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.
Deri Ceket Temizliği Nasıl Yapılır?
Her sezonda şık ve klasik kombinlerin yıldız parçaları arasında deri ceketler de yer alır. Ceketler hem kadın hem de erkekler için vazgeçilmez parçalardandır. Bu parçaların doğru yerde ve kombinlerde kullanılmasının yanı sıra onların bakımı da önemlidir.
Deri ceketler nazik ürünler oldukları için onları pamuklu bez yardımı ile temizleyebilirsiniz. Deterjanlar deriye zarar veren kimyasallar içerdiği için pamuklu beze kalıp sabunu sürerek daha kolay ve güvenilir bir şekilde uygulayabilirsiniz. Sıkça araştırılan ve cevabı merak edilenler arasında yer alan bir soru da deri ceket lekelerinin nasıl çıkarılacağıdır. İşte, cevabı!
Deri Ceketten Leke Nasıl Çıkarılır?
Deri ceket modelleri, çeşitli kumaş yapılarından üretilen ürünler arasındadır. Farklı kumaş türlerinden üretilen ceketlerin bakımı da kumaşın özelliklerine göre değişiklik gösterir. Peki, deri ceket bakımı yaparken mürekkep, yağ ve ter lekeleri nasıl çıkarılır?
Ter Lekesi
Gün içerisinde deri ceket kullananlar için oldukça sık yaşanabilecek durumların başında ter lekesi gelir. Bu durum kimi zaman can sıkıcı olsa da doğru deri ceket bakımı yaparak ter lekesini giderebilirsiniz. Deri ceketinizde oluşan ter lekesinin üzerine karbonat koyun ve birkaç damla limon damlatıp 15-20 dakika bekledikten sonra ceketinizi ılık su ile yıkayın. Böylece ter lekesinin geçtiğini görebilirsiniz.
Mürekkep Lekesi
Mürekkep lekesi çok az durumlarda rastlanan bir leke türüdür. Eğer deri ceketinize mürekkep bulaştıysa üzerine kâğıt havlu koyup tampon yapabilirsiniz. Ardından lekeli olan bölgeyi arap sabunu ile yıkadığınızda temizlenecektir.
Yağ Lekesi
Deri cekete bulaşacak lekelerden biri de yağ lekesidir. Yağ lekesini deri ceketten çıkarmanız için tartar kremi ve limon suyu karışımı kullanabilirsiniz. Bu karışımı yağ lekesi olan bölgeye hafif dokunuşlar hâlinde sürüp, 10 dakika bekleterek yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Peki, temizleme işleminden sonra deri ceketleri kurutma, parlatma ve ütüleme işlemleri nasıl gerçekleştirilir?
Deri Ceket Nasıl Kurutulur?
Her insanın kendine özgü giyim tarzı vardır. Kimi hayatının her anında deri ceket kullanırken kimisi de özel gün ve davetlerde kullanır. Sık kullanımın beraberinde gelen lekeler, temizleme işlemiyle ortadan kaldırıldıktan sonra deri ceketlerin fazla güneş ışığına maruz bırakılmayacak şekilde kurutulması gerekir.
Deri ceket bakımı yapıldıktan sonra en önemli püf noktalardan birisi de güneş ışığına doğrudan temastan kaçınılmasıdır. Çünkü güneş ışığına fazla maruz kalan deri ceket kumaşlarında çatlama ve katılaşma gözlenir. Bu duruma dikkat ettikten sonra deri ceketlerinizi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Deri Ceket Parlatma
Deri ceketler çok narin oldukları için deri ceket bakımı yaparken kumaşın hassaslığına da dikkat etmelisiniz. Uzun süre kullanılan deri ceketler, bir süre sonra rengini kaybedebilir. Deri ceketlerinizin renginin solmaması için zeytinyağı ile vazelin kullanarak deri ceket parlatma işlemini yapabilirsiniz.
Bir pamuğa az miktarda vazelin ve zeytinyağı damlatarak parlatmak istediğiniz bölgeye dikkatlice sürün. Daha sonra ceketinizi bir askıya asın ve yağı emerek nemlenmesini bir süre bekledikten sonra temizleyebilirsiniz. Bu işlem sayesinde deri ceketiniz ilk günkü parlaklığına sahip olurken aynı zamanda sert olan deriyi de yumuşatmış olacaksınız.
Deri Ceket Nasıl Ütülenir?
Deri ceketlerin ütülenmesi pek önerilmese de kırışık bir görünümü sevmeyenler ceketleri ütüleyebiliyorlar. Ceketin zarar görmemesi için deri kumaşı doğrudan ütülemek yerine astar üzerinden en düşük ayarda ütülemeniz daha faydalı olacaktır. Böylelikle hem kırışık görüntüsünü gidermiş hem de ceketinize zarar vermemiş olursunuz.
ZÜHRE Kruvaze Yaka Siyah Ceket C-0039 ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.
Deri Ceket Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Özel günler kadar günlük hayatta da şık giyinmek istersiniz. Şık ve güzel olmak istiyorsanız kombinlerinizde deri ceket modellerini tercih edebilirsiniz. Deri ceket seçerken birçok nokta göz önünde bulundurulduğu kadar bakımları konusunda da dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.
- Deri ceket bakımı yaparken cekete zarar verecek ve soyulmasına yol açacak sert ve sivri cisimler, deri ceketin yüzeyiyle temas etmemelidir.
- Kimyasal ürünler direkt olarak deri ceketle temas etmemelidir.
- Güneş ışığına maruz kalmaması ceketin solmaması için önemlidir.
Farklı Kumaşlarla Üretilen Deri Ceketlerin Temizliği
Yeni sezonda benzersiz tasarımları bulunan deri ceketler, modellerine göre farklı deri kumaşlarından üretilir. Kumaş bakımından değişiklik gösteren deri ceketlerin bakımı da tercih edeceğiniz kumaş türüne göre belirlenir. Peki, farklı kumaşlardan üretilen deri ceketlerin bakımı nasıl yapılır?
Hakiki Deri Ceket Bakımı
Hakiki deri ceket bakımı yaparken sadece kuru temizleme işlemi uygulanmalıdır. Eğer ceketiniz çok kirlendiyse temiz suyla bezinizi ıslatıp deri ceketinizi temizleyebilirsiniz. Hakiki deri ceket bakımını ortalama olarak haftada 2 defa yaptığınızda kumaşının ilk günkü gibi kalmasını sağlayabilirsiniz.
Süet Deri Ceket Bakımı
Deri ceketlerin üretildiği kumaşlardan biri de süet kumaşlardır. Süet deri ceket bakımı esnasında yapılması gereken, temiz bir havluyu ıslatarak nazikçe temizlemektir. Süet deriler hassas olduğundan dikkatli olmak, süet deri ceket bakımı için önemlidir.
Suni Deri Ceket Bakımı
Suni deri, ceketlerde sık kullanılan kumaş türlerindendir. Bu kumaş, diğer türlere göre daha hızlı kirlenir. Bu yüzden suni deri ceket bakımı, oldukça dikkat edilmesi gereken bir bakımdır. Saf sabun ile ıslatılmış bir pamuk yardımıyla deri ceket bakımınızı haftalık periyotlarla düzenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca soyulan suni derilerin tamirini evde kendiniz yapabilirsiniz.
Beğendiğiniz çıkartmaları soyulan yere dikebilir veya bir yapışkan yardımıyla yapıştırabilirsiniz. Böylelikle yıpranmış ya da soyulmuş olan bölgedeki kötü görüntüyü ortadan kaldırarak farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.
Deri Ceket Bakımı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Deri ceketler, dış giyimde kullanılan alternatif ürünler arasındadır. Dolayısıyla herkesin dolabında rastlanacak parçalardır. Deri ceketler, kullanımın yanı sıra bakıma da ihtiyaç duyan tekstil ürünleridir. Bu ürünler deri ceket bakımı sorularını beraberinde getirir. İşte, deri ceket kullanan kişiler tarafından cevabı merak edilen sorular:
Deri Ceket Çamaşır Makinesinde Yıkanır mı?
Deri ceketlerde yapılan yanlışlardan biri de onları makinede yıkamaktır. Deri kıyafetleri makinede yıkamak kumaşın yapısını bozduğundan tercih edilmemelidir.
Deri Cekete Vazelin Sürülür mü?
Deri ceketler kullanıldıkça renkleri solar; renklerini kaybetmemeleri için vazelin kullanabilirsiniz. Deri ceket bakımı esnasında yaygın olarak kullanılan vazelin, deri kumaşa verdiği vitaminler sayesinde parlamasını sağlar.
Gerçek Deri Yağmurlu Havada Giyilir mi?
Mevsim geçişlerinin beraberinde gelen yağmurlu havalarda deri ceket kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü yağmurda bulunan asitler, derinin rengine zarar vermektedir.
Gerçek Deri Yırtılır mı?
Gerçek derilerde yırtılmadan ziyade kırılmalar ve çatlamalar oluşur. Direkt olarak yırtılmadan söz edilemeyen deri ceketlerde kırılma ve çatlama durumunun tamiri olmasa da doğal yöntemler kullanarak görüntüsünü yeniye yakın hâle getirebilirsiniz.
Önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/sisme-yelekleri-kombinleyebileceginiz-6-farkli-yontem linkinden ulaşabilirsiniz.