Abiye Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Abiye Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Yaz geldi, düğün sezonu açıldı. Düğün elbise modelleri aramaları sıklaşmaya başladı. Özel günlerde şık kombinleriyle ön plana çıkmak isteyen kadınlar 2021 trendlerini araştırıyor. Kombinlerimizde zaman ve mekanı göz önünde bulundurarak seçimler yapmak büyük önem taşıyor. Kimimiz en romantik pembelerin hakimiyetindeki uçuşan gece elbiselerinin rüzgarına, kimimizse geçmişin izlerini taşıyan vintage görünümlerin büyüsüne kendimizi kaptırıyoruz.

Abiye elbiselerde ilk dikkat edilmesi gereken abiyenin kumaşıdır. Seçim yaparken dikkat edeceğiniz ilk kriter kumaşın rengi değil, kumaşın cinsi olmalıdır. Kumaşın çeşidine göre duruşunuza klaslık katabilirsiniz. Abiye elbiselerde en çok tercih edilen modellerden bir tanesi de payetli abiyelerdir. Payetli elbiselerle özel günleriniz için size uygun birçok kombin oluşturabilirsiniz.

Farklı ortamlara göre farklı abiye kombin seçimleri yapmak gerekir. Ortama göre, mevsime göre ve düğünün konseptine göre ve tabiki kendi fiziksel özelliklerimize göre seçimlerin uygunluğu değişebilir.

Kır Düğünleri;

Kır düğünlerinde çiçekli ve yumuşak tonlarda uçuş uçuş elbiseler tercih edilir. Abiye seçimlerinizde vücut tipinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Uzun boylu ince yapılı kadınlar, her boyda abiye modellerini çarpıcı bir şıklıkla taşıyor. Eğer boyunuz daha kısa ise, daha uzun uzun dar kesim abiyeler tercih etmelisiniz. Renk olarak ise pembe kır düğünlerinin vazgeçilmezidir. Volanlı etekler, uçuş uçuş şifonlar ve romantik bir pembe... Özel günlerinizde, düğünlerde, doğum günlerinde tercihiniz pudra rengiyse hayalperest olduğunuzu söyleyebiliriz. Siz şıklığı dozunda yaşamayı sevenlerdensiniz. Volanlı etekleriniz, fırfırlı şifonlarınız sizi günün en şık olanı yapacak. 

Ağır düğünler;

Ağır düğün etkinliklerinde kırmızılar, altın rengi, gümüş, siyah renkler ön plandayken abiyelerde gösterişli taşlar, danteller ve payet detaylar sık sık kullanılıyor. Gecenin dikkat çekeni olmak istiyorsanız, kısa veya uzun elbisenizde payetlere yer vermek tam size göre olacak. Sıcak yaz akşamlarına gönderme yapan payetler ışıltının ve koyu tonların birlikteliğinden doğan şıklığı gözler önüne seriyor. Dar kesim payet eteklerle uyum içinde payet bluzlar yaz davetlerinin en sıkı ikilisi oluyor. İnce topuklu bir açık ayakkabıyla muhteşem görüneceksiniz. 2021'in modası açık tonlardan su yeşili ve deniz mavisi. Tesettür abiyelerinde de kuş tüyü detayları ve tüller en moda olanlar arasında. Şalınızı da bu renklerde seçerek mükemmel uyumu yakalamanız mümkün. Ağır düğünlerde giymek için Zühre abiye koleksiyonundan pul payet detaylı siyah abiye oldukça şık bir tercih olacaktır.

Zamansız Siyah;

Siyah renk zamansız renkler arasındadır. Yaz kış rahatlıkla kullanılabilir. Ancak doğru şekilde, fiziğinize uygun olması oldukça önemli. Aynı zamanda olduğunuzdan zayıf görünmenizi sağlayan bu mucizevi renkle elbisenizin modeline bakılmaksızın şık görünürsünüz. Zühre’nin siyah ağırlıklı abiye koleksiyonu bu tercih için biçilmiş kaftan. Koleksiyonun şık parçalarından  Hakim Yaka Kuşaklı Siyah Uzun Elbise içinde asil ve şık ve muhtemelen olduğunuzdan ince görüneceksiniz.

Sade Nikah Törenleri;

Nikah, sade bir kutlama olarak görüldüğünden elbise seçimlerimizin de bu yönde sade olması uygun olacaktır. Sade renkli bir elbiseyle asil görünüm elde etmeniz mümkün. Bej ile siyah veya füme ile koyu mavi çok yakışacak. Nikah törenleri için abiyelerin yanı sıra pantolon ceket, etek ceket ikili takımlar da uygun olur. Bu ikilileri ceketlerle kombinlemek hem şık hem rahat bir seçenek oluşturmaktadır. Örneğin, Zühre ilkbahar/yaz koleksiyonundan ZÜHRE Kruvaze Yaka Bej İkili Takım sade bir nikah davetinde giymek için dolabınızda olması gerekenlerden. Abiye bluzları kendi renginden bir etekle kombinlemek onu bir elbise gibi göstermenizi sağlayabilir. Krem tonları gibi pastel tonlar sade bir şıklık sağlamanızı sağlar. Kurtarıcı etekler, acil durumlarda sizi şık yapmak üzere hazır bekliyor.

Kendini her yerden gösteren gold ve uzun etek kombinleri kadınların vazgeçilmezi. Renk patlamaları ve çantalarda dikkat çekici desenler de yine oldukça sık kullanılanlardan.

Ayakkabıların ve çantaların tesettür abiye modeline uyumlu olması gerekiyor. Abiye ile aynı renkte bir ayakkabı seçimi yapmak her zaman için garanti ve şık bir seçim olacak. Bunun yanında sade görünümlü aksesuar ve takı kullanmak asıl parçanız olan elbiseyi daha da ön plana çıkaracaktır. Gösterişli aksesuar ve takı kullanımı tesettür elbisenizi geri plana atabilir.

2021 yaz mevsiminin en dikkat çeken moda eğilimi renklerin egemenliğine kendini adayan davet elbiseleri. Yeşil, pembe, kırmızı, sarı ve daha pek çok rengin hayatımızda olduğu rengarenk bir seneye hazır olun.

Bir önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/ten-rengine-gore-kiyafet-secimi linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: E-Ticaret,Zühre
Haziran 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR