Yüz Tipine Uygun Şal Bağlama Modelleri

Yüz Tipine Uygun Şal Bağlama Modelleri

Kadınların her dönem kullandığı ürünler arasında olan şallar, diğer tekstil ürünlerine oranla renk ve çeşitleri fazla olan modellerdir. Her mevsim koşullarına uygun olarak üretilen şallar, aynı zamanda kombinlerin tamamlayıcı parçası olarak da rağbet görüyor. 

Hem şıklığıyla hem de zarif duruşlarıyla ön planda olan şalların, yüz tipine uygun şal bağlama tekniklerine göre seçildiği gözlemlenmektedir. Şal bağlama şekilleri her bireyin yüz tipine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle sizler de yüz tipine uygun şal bağlama yöntemlerine dikkat ederek şallarınızı bağlayabilir ve yüzünüzle uyumlu bir görüntüye kavuşabilirsiniz.

Şallar günlük hayatta, evde, okulda ve işte kullanılan aksesuar ürünleridir. Peki, hayatın her alanında kullanılan şalları bağlarken nelere dikkat edilmesi gerekir?

Yüz Tipine Uygun Şal Bağlama Modelleri

Siyah Basic Sena Şal ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Şal Bağlarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Giyimin konforlu ve rahat ürünlerinden biri olan şallar hem özel günlerde hem de günlük hayatta kullanılan parçalar arasında yerini alır. Şalların verdiği rahatlık, uzun süre bozulmadan kullanılması açısından da önemlidir. 

Şal bağlama şekilleri sırasında dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Şimdi sizler için şal bağlama modelleri esnasında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir, onlara değineceğiz.

  • Şal bağlama modelleri içerisindeki en önemli unsur, elbette ki kumaş yapısı olacaktır. Sert kumaştan üretilen şallar, bağlanma esnasında sıkıntı yaratabilir.
  • Yüz tipine uygun şal bağlama yöntemleri, yüzünüzün daha güzel bir görünüm elde etmesini sağlar. 
  • Şalınızı bağlarken yanaklarınızı çok kapatmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü yüzünüzün daha sivri görünmesine neden olur.
  • Şalınızın önünü az sivri veya yuvarlak şekilde bağlayabilirsiniz. Böylelikle yüz tipinizi daha estetik gösterecektir.
  • Bonesiz şal kullanmamaya dikkat edin. Bonesiz kullanılan şallarda hem saç dipleri görünürken hem de şal geriye doğru kayarak rahatsız etmektedir.
  • Şal bağlarken iğne kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Mevsim koşullarına uygun üretilen şalları tercih edin. 

Kadın Yüz Şekilleri 

Yüz tipini bilmeyen pek çok kadın, şalı doğru bağlayamadığında içine sinmeyen bir görünüm elde edebilir. Bu gibi zamanlarda şallarda kayma ve şalın ön kısmının düzgün durmaması gibi sorunlar yaşanır. Bu ve benzeri durumlarla karşılaşmamak için yüz tipine uygun şal bağlama modellerinde verdiğimiz tüyoları kullanarak daha konforlu bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

Herkesin şal bağlama seçeneği yaş, giyim ve yaşayış biçimine göre değişiklik gösterse de yüz tipine uygun şal bağlama çeşitleri yüz hatlarına göre değişmektedir. Kişi, yüz şeklini öğrenerek hem şallarını daha güzel bağlarken hem de yüzünün daha orantılı bir şekilde belirgin olmasını sağlar. Peki, kaç çeşit yüz şekli vardır? 

Bilinen 6 tip yüz şekli vardır. Bu yüz tipleri oval, yuvarlak, kare, üçgen, kalp ve uzun yüz şeklidir. Bu farklı tarzlardaki yüz tipleri için farklı şal bağlama teknikleri vardır. Her yüz tipine uygun şal bağlama yöntemlerini öğrenerek yüz hatlarınızı tanıyabilir ve ona uygun şal bağlama modellerini kullanabilirsiniz. 

Sizler de bu teknikler sayesinde daha hızlı ve kolay bir şekilde şallarınızı bağlayarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Peki, yüz şekillerine göre şal bağlama çeşitleri nasıl olmalıdır? 

Yüz Şekline Göre Şal Nasıl Bağlanmalıdır?

Kendi tarzını yansıtmayı ve farklı tarzlar denemeyi seven kadınlar için çeşitli şal bağlama alternatifleri vardır. Kadınların günlük hayatta kombinlerine eşlik eden şallar, genellikle ten rengine ve kıyafet çeşitlerine uygun olarak tercih edilmelidir. Şallarınızın estetik görünümlerini kaybetmeden ve başınızdan kaymadan zarif bir şekilde görünmelerini istiyorsanız yüz şekline göre şal bağlama modellerini tercih etmelisiniz. Yüz tipine uygun şal bağlama modelleri nasıl olmalı? 

Oval Yüz Şekli 

Oval yüzlerde elmacık kemikleri ön planda olur ve ideal yüz tipleri arasında yerini alır. Hemen hemen her modeldeki şal bağlama tekniklerine uygun yüz biçimidir. Bu nedenle beğendiğiniz her şal bağlama tekniğini kullanabilir ve birçok kombininizde farklı şal bağlayarak tarzınızı yakalayabilirsiniz. 

Yuvarlak Yüz Şekli 

Yuvarlak yüz şeklindeki asıl önemli olan nokta, yüzün genişliği ve uzunluğu arasındaki farktır. Bu yüz tiplerinde yüz daha çok daire şeklindedir. Bu tarz yüz özelliğine sahip kadınlarsanız, şalınızı bonenin üst kısmında bağlamanızı öneririz. Bu şal bağlama tekniği sayesinde yüzünüz daha uzun ve yanaklarınız daha zayıf gözükecektir.

Asya tarzı şal bağlama modeli, yuvarlak yüz tipine uygun şal bağlama yöntemlerindendir. Asya tarzı şalı bağlayıp, başınızın üzerinden dolayıp aşağı doğru bırakabilirsiniz. Bu model ile yüzünüz daha uzun ve ince görünecektir.

Yüz Tipine Uygun Şal Bağlama Modelleri

Mavi Carmen Basic Şal ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kare Yüz Şekli 

Kare yüz şekilleri, nadir görülen yüz tipleri arasındadır. Bu yüz hatlarındaki uzunluk ve genişlik hemen hemen aynıdır ve köşeler daha keskin bir şekilde belirgindir. Bu yüz tiplerine uygun olan bireyler, oval bir şal bağlama yaparak yüz şeklini yumuşatabilirler. 

Kare yüz şeklinde şal bağlama teknikleri arasındaki en önemli nokta, yüzün sivri hatlarının kamufle edilmesidir. Bu nedenle şalınızı bağlarken kullanacağınız iğnelerle birlikte bonenizin hiç görünmemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda şalınızın üst kısmını sıkı yapıp, çeneye doğru bol bırakarak doğru bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Üçgen Yüz Şekli 

Üçgen yüz şekillerinde alın daha dardır. O yüzden alın kısmını öne çıkaracak şekilde şal bağlanmalıdır. Üçgen yüz tiplerine sahip kişiler, şalı üçgen bir şekilde bağlayıp çenenin tam ortasında iğnelemesi gerekir. Şalı bu şekilde bağlayarak daha orantılı bir görünüm elde edebilirsiniz ve günlük yaşantınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hazır olan bone şallar da bu yüz tipleri için uygun modellerdir.

Kalp Yüz Şekli 

Kalp yüz şekli, ters üçgen yüz şekli olarak da bilinir. Bu yüz şeklinde de bonenin görünmesi gerekir. Kalp yüz şeklindeki yüz tipine uygun şal bağlama yönteminde uzak durulması gereken bağlama şekli, şalın alna yapışık bir şekilde bağlanmamasıdır. Bunun için en uygun yöntem, şalların üst kısmını yüzünüzden biraz önde ve yukarıda bağlayarak kullanmanızdır. 

Bu yöntemleri kullandığınızda önceki şal bağlama şeklinizle şu anki şal bağlama şekliniz arasındaki fark, gözle görülebilecek düzeyde anlaşılacaktır. Bu tarz bağlama stilleri daha konforlu bir şekilde hareket etmenizi sağlayacaktır.

Uzun Yüz Şekli

Uzun yüz şekline sahip kadınlar, şalların boneyle aynı renkte olmasına dikkat ederek kullanmalıdırlar. Bunun amacı ise uzun yüzün daha kısa ve yuvarlak şekilde görünebilmesidir. Aynı zamanda alın kısmında bonenin görünmesi, alın genişliğini de kapatır. Bu durum size daha yuvarlak bir yüz hattı görünümü sağlayarak şal ve eşarp bağlamalarınızda daha pratik olacaktır. Bu yüz tipine uygun şal bağlama şekilleri sayesinde tarzınızı yansıtacak her türlü şal modellerini kullanabilirsiniz. 

Geniş bir seçenek yelpazesi bulunan şallar, çeşitli renk, boy ve desenleriyle sunulmaktadır. Bu yazımızda da bahsettiğimiz gibi dikkat etmeniz gereken noktalar, yüz şekline göre şal bağlama türleridir. Ayrıca tercih edeceğiniz şalların kaliteli kumaşlardan üretilmiş olmasına da dikkat etmelisiniz. Böylelikle saç diplerinizde oluşabilecek deri rahatsızlıklarının da önüne geçmiş olacaksınız.

Ve unutmayın ki günlük hayatta kullanılan şallar ile özel günlerde tercih edilenler arasında farklar görülmektedir. Sizler de bunlara dikkat ederek çeşitli şallara sahip olabilir ve dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. 

Önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/pileli-etek-kombinleri linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Yüz Tipine Uygun Şal Bağlama Modelleri
Kasım 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR