Vücut Tipine Uygun Pantolon Seçimi

Vücut Tipine Uygun Pantolon Seçimi

Pantolonlar günlük yaşantımızın en çok tercih edilen ve vazgeçilmez kıyafetlerindendir. Vücut tipine uygun pantolon seçimi ile vücudunuzun en doğru görüntüsünü elde edersiniz. Her kombine uygun kumaş, jean, keten vb. kumaş türlerine sahip pantolonlar ile istediğiniz ortamda şıklığı yakalayabilirsiniz. Şık görünmek her kadın için oldukça önemlidir. Giyilen kumaş pantolonların vücuda göre seçimine bu nedenle dikkat edilmelidir. 

Bol paça pantolon, kumaş pantolon, düz paça pantolon, ispanyol paça pantolon, dar kesim pantolon herkes tarafından tercih edilir; fakat herkesin üzerinde görünüşü aynı etkiyi yaratmaz. Bu farklılık vücut tipinden kaynaklanmaktadır. Elma, armut, dikdörtgen, kum saati veya üçgen vücut tipleri bulunmaktadır. Vücut tipine uygun pantolon seçimi yapmak için vücut tipini doğru analiz etmek gereklidir. Vücut tipleri;

  • Elma vücut tipi; dolgun göğüsler, dolgun bir karın ve bel bölgesini temsil eder. Kalça bölgesinde kıvrım ya yoktur ya da çok azdır. Bu vücut tipine sahip kadınlarda bacak genellikle daha biçimlidir. Vücudun üst bölgesi kısmen bir elma görünümündedir. Bu nedenle elma vücut tipi olarak isimlendirilir.
  • Armut vücut tipi; küçük göğüsler, dar üst bölge, dar karın ve bel çevresin temsil ederi. Kalça bölgesinde belirgin hatların olması armut vücut tipine girer. Vücut üstten dar kalça bölgesinde belirgin olması nedeniyle armut şekline benzetilir. Vücut Tipine Uygun Pantolon Seçimi ile doğru proporsiyonda görünmek mümkündür.
  • Dikdörtgen vücut tipi; belirgin hatlara sahip olmayan, ölçü ve görüntü olarak birbirine yakın omuz ve göğüs bölgesi, bel ve karın çevresi, kalça ve basenleri temsil eder. Üst ve alt bölge olarak düz bir dikdörtgen şeklini anımsatması nedeniyle dikdörtgen vücut tipi olarak isimlendirilmektedir. Manken ölçüsü olarak da bilinmektedir.
  • Kum saati vücut tipi; büyük ve dolgun göğüsler, geniş omuzlar, ince bel ve dar karın bölgesi, kıvrımlı ve belirgin kalça bölgesini temsil eder.
  • Üçgen vücut tipi; belirgin ve geniş omuzlar, orta büyüklükte göğüsler ve dar bir kalçayı temsil eder.

Vücut tipinin belirlenmesi ile doğru kıyafet tercihini rahatlıkla yapabilirsiniz. Her vücut tipine uygun üst ve alt giyimde dikkat edilmesi gereken bazı tüyolar vardır. Özellikle alt giyim sizin doğru hatlarınızı vurgulamanızda yardımcı olur. Pantolon, alt giyim türünün sıklıkla tercih edilen ürünlerindendir. Vücut tipine uygun pantolon seçimi Zühre’den bulabilirsiniz. Bol paça, dar paça, ispanyol paça, düz kesim gibi istediğiniz renk ve bedende Zühre’den seçim yapabilirsiniz.

Elma Vücut Tipine Hangi Pantolon Seçimi Uygundur?

Elma vücut tipine sahip kadınlar bacaklarıyla ön plandadır. Bacakları ince ve gösterişlidir. Bu nedenle bacaklarını en iyi gösterecekleri pantolonları tercih etmelidir. Skinny, yüksek bel, bol paça, boru paça, ispanyol paça gibi pantolonla tercih edilebilir. Üst bölgenin vurgusunu azaltmak bu vücut tipinde önemlidir. Çok dar paça giyilmesi üst bölgenin genişliğini öne çıkaracaktır ve doğru imajı yakalamanızı engelleyecektir. Karın bölgesini daha ince göstermek ve gizlemek amacıyla yüksek bel pantolonlar seçilebilir. Vücut tipine uygun pantolon seçimi fiziğinizi orantılı göstermek için oldukça önemlidir.

Armut Vücut Tipine Hangi Pantolon Seçimi Uygundur?

Vücut tipine uygun pantolon seçimi, özellikle armut vücut tipine sahip kadınlarda oldukça zordur. Doğru pantolonu bulmak önemlidir. Basenlerin geniş olması, üst bölgenin oldukça ince olması ile doğru proporsiyonu yakalamak için detaylara önem vermek gereklidir. Koyu renk pantolonların seçilmesi basen bölgesini rahatlıkla gizlemenizi sağlayacaktır. Bel bölgesinde dar ve paça kesiminde geniş kumaş pantolonlar bu vücut tipi için oldukça uygundur.

İspanyol paça pantolon tercih edilmek istendiğinde dizden itibaren bir bollaşmaya dikkat edilmeli ve ayakkabı topuğunu kapatacak uzunlukta olması sağlanmalıdır. Bu aynı zamanda daha uzun görünmenizi de sağlayacaktır. Kısa bacak boyuna sahip armut vücut tipindeki kadınlar, yüksek bel pantolon seçebilir fakat üst giyimde uzun bir tişört, gömlek veya triko tercih etmelidir. Bol kesimler daha kısa göstereceğinden İspanyol paça pantolon da tercih edilerek üzerine uzun bir üst giyim ürünü seçilebilir.

Dikdörtgen Vücut Tipine Hangi Pantolon Seçimi Uygundur?

Dikdörtgen vücut tipine uygun pantolon seçimi için renkli veya desenli tipte kumaş tercihi yapılabilir. Kalçalarda daha dar bir vücut yapısına sahip olmaları nedeniyle görsel vurgu üst bölgeye yapılmalıdır. Vücutlarına oranla ince bacaklı olmaları nedeniyle aslında her tip pantolonu giymek için avantaja sahiptirler. Özellikle cigarette tip pantolonlar bu vücut tipi için üretiliyor gibidir.

Bol kesim veya dar kesim kumaş pantolonları rahatlıkla tercih edebilirsiniz ve tercih edilen her pantolonla şıklık kolaylıkla yakalayabilirsiniz. Yüksek veya düşük bel özellikli pantolonlar da bu vücut tipine oldukça uygundur. Feminenliliği ortaya çıkarmak için ispanyol paça da tercih edilebilir. Kadın Giyim markası Zühre’nin geniş ürün kategorisinden istediğiniz özellikteki pantolonu seçebilir ve şıklığı yakalayabilirsiniz.

Vücut Tipine Uygun Pantolon Seçimi

ZÜHRE Dar Paça Kumaş Pantolon Lacivert ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kum Saati Vücut Tipine Hangi Pantolon Seçimi Uygundur?  

Kum saati görüntüsüne sahip olan bu vücut tipinde diğer vücut tiplerinde de olduğu gibi vücut tipine uygun pantolon Seçimi oldukça önemlidir. Kum saati aslında doksan atmış doksan diyebileceğimiz ölçüleri çağrıştırmaktadır. Kıvrımlı hatlara sahipseniz, pantolon seçiminde boy faktörünü de atlamamak gereklidir. Kısa veya uzun boylu kıvrımlı kadınlarda pantolon seçimi değişkenlik göstermektedir. Boru paça kıvrımlı kadınlara en çok yakışan türdür; fakat kısa boylu kadınlarda boyu biraz keseceğinden çok fazla tercih edilmemelidir. Kıvrımları ortaya çıkarmak vücut tipini sergilemek burada şıklığı ve zarafeti yakalamak önemlidir. Bu nedenle yüksel belli pantolonlar ile bel oyuntusu ön plana çıkarılabilir. Kumaş pantolon seçiminde ise bilek boyuna dikkat edilerek kıvrımları perdelemeyecek herhangi model tercih edilebilir.

Üçgen Vücut Tipine Hangi Pantolon Seçimi Uygundur?        

Vücut tipine uygun pantolon seçimi ispanyol paça pantolon yönünde olmalıdır. Çünkü, üçgen vücut tipinde omuzlar oldukça geniştir. Omuzları geniş bayanların dizden daha geniş açılan pantolonların tercih etmesi şık bir görünüm yaratacaktır. Üçgen vücut hatlarına sahip kadınlar daha atletik bir görüntüye sahiptirler. Vücudun daha uzun ve daha ince görünmesini sağlayacak şekilde düz paçalı ve düz renkli kumaş pantolon seçimi de yapabilirsiniz. Bu seçim sizin daha zarif görünmenizi sağlayacaktır. Bu seçimi yaparken boy faktörünü de unutmamak gereklidir. Zühre’de farklı paça ve kumaş pantolon modelleri arasından bu vücut tipine uygun pantolonları inceleyebilirsiniz.

Vücut Tipine Uygun Pantolon Seçimi

ZÜHRE Ekru Bol Paça Pantolon ürünümüze görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gireceğiniz ortam; iş yeri, okul ve davetler gibi şıklık ve zarafet gerektiriyorsa vücut tipine uygun pantolon seçimi çok önemlidir. Bu seçim yapılırken renklere ve vücudun diğer özelliklerine de dikkat edilmelidir. Beyaz ve siyah renklere sahip kumaşlar daha ciddiyeti simgelerken renkli ve desenli kumaşlar ise yerine göre eğlenceli ve taze bir görüntüyü sağlayabilmektedir. Değişen moda trendlerine göre modern kesimlerde ve desenlerde pantolon seçimi günümüzde oldukça dikkat edilen konular arasında yerini almaktadır. Herkesin vücut tipi kendine özel olmakla birlikte doğru tercihler yaparak kendi tarzınızı rahatlıkla şıklıkla buluşturabilirsiniz. Pantolonlar, sizin fiziğinizin özelliklerini göstermenizi veya istediğiniz gibi gizlemenizde yardımcıdır. Doğru üst giyim ürünleri ile vücudunuza uygun seçilmiş pantolonlar kombinlendiği zaman şıklık kaçınılmaz olacaktır.

Bir önceki yazımıza  https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/yazlik-pardesu-secimi-nasil-yapilmali linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Vücut Tipine Uygun Pantolon Seçimi
Ağustos 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR