Vintage Giyim Tarzı ile Dolabınızı Çeşitlendirin

Vintage Giyim Tarzı ile Dolabınızı Çeşitlendirin

 

Vintage giyim tarzı, geçmiş dönemlere ait olan kıyafetleri tasarımları, renkleri ve detayları ile yansıtan bir moda akımına denir. 19. yüzyılda ortaya çıkan bu akım sayesinde o dönemlerde ve onun öncesinde üretilen parçalar “vintage” olarak adlandırılır. Üstelik ürünler sağlam, dayanıklı ve kaliteli malzemeler ile üretildiği için bugünlere kadar ulaşabilir. Günümüz modasına bakıldığında ise birçok modacı ve tasarımcı, vintage parçalardan esinlenerek ürünler tasarlar. Özellikle birçok defilede vintage kıyafet tasarımları ile boy gösterilir. 

 

Vintage kıyafet tasarım ve modelleri, yeni sezonda da modaya damgasını vurmaktadır. Bu sebeple stilini konuşturmak isteyen her kadının gardırobunda vintage kıyafetlerin mutlaka bulunması gereklidir. Birbirinden iddialı ve eşsiz kombin seçeneği sunan vintage giyim modelleri, farklı bir tarza sahip olmanın anahtarıdır. Ayrıca hem spor hem klasik hem de modern görünüm oluşturmanın kolaylığını sunarlar. Geçmiş dönemlerden esinlenerek üretilen herhangi giyim ürününe siz de kombinlerinizde yer verebilirsiniz. 

 

Ceket, denim, gömlek, bluz, tişört, çanta ve gözlük gibi daha pek çok ürün, vintage tasarımlar içerebilir. Zühre ise vintage ürünleri feyz alarak iddialı tasarımlardaki parçaları beğeninize sunar. Ceketlerden Jean’lere, kaplardan tuniklere, çantalardan aksesuarlara kadar pek çok üründe vintage detaylar dikkat çeker. Spor giyim tarzına hitap eden tasarımlardan klasik giyime uygun olan modellere kadar pek çok seçenek sizi cezbeder. Siz de dolabınızda vitange giyim tarzına yer açarak eşsiz stile sahip olabilirsiniz. 

 

Vintage Giyim Tarzı Nasıl Olmalı?

 

Vintage giyim tarzı, eski dönemlerin kıyafet tasarımlarının sezona tekrar uyarlanması olarak da bilinir. Amerika’da ortaya çıkan vintage giyim akımı, İngiltere’de ve Avrupa ülkelerinde de popüler olmaya başlamıştır. Ardından Türkiye’de de ün kazanan bu akım, kısa zamanda birçok birey tarafından benimsenmiştir. Bahsi geçen kişiler, vintage parçaları hem doğrudan kullanır hem de günümüz modasına uyarlarlar. Ancak en doğru olan, ikinci kıstastır. Böylece günümüz modasıyla beraber eşsiz bir stil ortaya çıkar.

 

Vintage giyim tarzındaki kıyafetlerin, sezondaki parçalar ile dengeli bir şekilde kombinlenmesi gerekir. Keza kombinin tamamını vintage parça ile oluşturmak, eski dönemlerden fırlayıp gelmiş gibi bir görünüm oluşturur. O sebeple sezonun gözde parçaları ile vintage giyim ürünlerini bir arada kullanmak gerekir. 

 

Vintage giyim tarzı denildiğinde aklınıza sadece kıyafetlerin gelmemesi gerekir. Bu tarz içerisinde ayakkabı, gözlük ve çanta gibi çeşitli aksesuarlarda yer alır. Bunun dışında saça, makyaja ve başörtüye de dikkat etmek gerekir. Vintage giyimi yansıtan bir parça giyiyorsanız aksesuarlarla bu tarzınızı desteklemelisiniz. Aksi hâlde dönem karmaşası yaratarak kötü bir stil oluşturmuş olursunuz. 

 

Vintage Giyim Tarzını İçeren Kıyafetler ve Modelleri

 

Vintage giyim tarzını içeren pek çok modelde kıyafet, aksesuar ve ayakkabı vardır. Birbirinden iddialı tasarımlar içeren ürünler hem geçmiş dönemlerin tasarımlarına hem de günümüz modasına uyum sağlamayı başarır. Bununla da kalmaz spor, klasik ve modern giyim tarzlarından hangisine sahip olursanız olun hepsine hitap eder. Peki, vintage giyim tarzını oluşturan parçalar nelerdir?

 

İspanyol Paça Pantolon

 

İspanyol paça pantolon, 1970’li dönemlerde popüler olan giyim ürünleri arasında yer alır. Hem erkeklere hem de kadınlara hitap eden bu parça, günümüzde farklı varyasyonları ile beraber bir moda olmuştur. Her sezonda kendisini yenilediği için tekrar denenmesi gerekir. O nedenle dolabınızda en az bir tane İspanyol paça pantolonun bulunmasını öneririz.

 

Kot, kumaş, keten ve triko gibi kumaşlardan elde edilen İspanyol paça pantolonları tercih edebilirsiniz. Seçim yaparken yeni sezonda moda olan renklerde olmalarına özen göstermelisiniz. Örneğin bej ve ekru gibi renkler, her zaman varlığını koruduğu için bunları tercih edebilirsiniz. Tarzınıza yeni bir yön kazandırmak için en trend moda akımlarından esinlenerek vintage detaylarda ve tasarımlarda ürünler üreten Zühre’yi ziyaret edebilirsiniz. 

 

Vintage Giyim Tarzı ile Dolabınızı Çeşitlendirin

ZÜHRE Bel Lastik Detaylı Bol Paça Bej Pantolon P-0102 ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

Tüvit Ceket

 

Vintage giyim tarzını yansıtan bir parça da tüvit ceket modelleridir. Dolabınızda mutlaka yer etmesi gereken bu ceket, eski dönemlerde hem kadınlar hem de erkekler tarafından sıklıkla tercih edilmiştir. Günümüzde ise modaya uygun tasarlanmış tarzıyla herkesi daha da büyülemiştir. Salaş, düz kesim ve oversize kesim tasarımına sahip olan bu ceketler, iddialı kombinler oluşturmanıza olanak sağlar. 

 

Midi ve mini boylarda üretilen tüvit ceket modelleri her tarza hitap etmeyi başarır. İster spor isterseniz de klasik tarzı benimseyin, bu ceketler ile muhteşem kombinler oluşturabilirsiniz. 

 

Deri Ceket

 

Günümüzde vintage giyim tarzı benimsenerek tasarlanan bir kıyafet türü de deri cekettir. Son derece oversize olan deri ceketler, sizlere modern bir görünüm sunar. Siyah başta olmak üzere kahve tonları ile haki gibi renk seçeneklerine sahip olan deri ceketlerden dolabınızda bir tane bulundurmalısınız. 

 

Elbise

 

Oversize kesim tek renk veya desenli elbise modelleri de vintage giyim tarzını yansıtır. Özellikle kemerli, kuşaklı, düğmeli ve cepli detaylar vintage tasarımlar içerir. Maxi boy veya bilek boy tercih edebileceğiniz bir elbise, tarzınız için önemli ve şık parçalardan biridir.

 

Fiyonk ve gömlek yakanın yanı sıra kemer detayına sahip puantiye ve leopar desenli elbiseler, vintage giyim tarzını benimseyen hanımlara hitap eder. Tasarımları gereği her vücut tipine, ten rengine ve boya hitap eden bu elbiselere dolabınızda yer vermelisiniz. 

 

Deri Kap

 

Deri kap veya trençkot hem günümüz modasını hem de vintage giyim tarzını benimsemek isteyenler için muhteşem parçalardır. Tasarımları gereği dikkat çeken bu parçalar, her tarza hitap etmeyi başarır. Salaş görünümdeki deri kap veya pardesü seçimi yaparak çevrenize stilinizle ilham verebilirsiniz. 

 

Vintage giyim tarzını benimsemeye yeni başlıyorsanız sonbahar sezonunda deri parçalara yönelebilirsiniz. Deri kap, pardesü veya giy çık modellerinden kendiniz için şık bir parça seçebilirsiniz. Diğer parçaları ise hem modaya hem de vintage giyime uygun kombinleyerek muhteşem bir stil elde edebilirsiniz. 

 

Vintage Giyim Tarzı ile Dolabınızı Çeşitlendirin

 

ZÜHRE Düğme Kapamalı Deri Siyah Kap 13035 ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

İkonik Çanta

 

Minimal parçalar ile vintage tarzı benimsemek isteyenler için ikonik çantalar olmazsa olmazlardandır. Hem gösterişli hem de eşsiz tasarıma sahip olan çantalar, eski dönemlerde moda olan detayları içerir. Eski dönemlerde revaçta olan rengi, tasarımı ve boyutu seçerek günümüz modasıyla buluşturabilirsiniz. 

 

Vintage giyim tarzında en çok el çantaları dikkat çekse de askılı çantalar da önemli bir yer tutar. Bunun dışında bez çanta modelleri, üzerinde yer alan desenler ve yazılar ile eski zamanları yansıtır. Bahsi geçen çantalar ile vintage tarzda kombin oluşturmak istiyorsanız tarzınızı ve kıyafetlerinizi göz önünde bulundurarak şık bir stil oluşturabilirsiniz.

 

Tamamen vintage giyim tarzını benimsiyorsanız çantayı günümüz modasına daha uygun seçmenizi öneririz.

 

Retro Gözlük

 

Yaz ve bahar aylarının vazgeçilmez aksesuarı olan gözlük, vintage tasarımı ile dikkat çeker. Bütünüyle değil de daha küçük parçalar ile vintage tarz oluşturmak isterseniz bu gözlükler tam size göre. Özellikle retro gözlük modelleri hem günümüz modasını hem de eski dönemleri yansıtan havasıyla oldukça cool durur. 

 

Siyah ve kahverengi başta olmak üzere pek çok renkte vintage gözlük bulunur. Renkli ve canlı bir görünüm oluşturmak istiyorsanız turuncu, mavi, sarı, pembe ve yeşil gibi pek çok renkteki gözlükleri tercih edebilirsiniz. Vintage tasarımdaki gözlüklerden alarak stilinize ufak bir vintage dokunuş yapabilirsiniz. Tüm bu vintage tarzındaki parçaları sitemiz üzerinden inceleyerek onlara sahip olabilirsiniz. 

 

Önceki yazımızı https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/piknik-kombinleri-icin-olmazsa-olmaz-parcalar linkinden inceleyebilirsiniz. 

 

 

Etiketler: Vintage Giyim Tarzı ile Dolabınızı Çeşitlendirin
Eylül 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR