Sade Elbise Kombini Seçiminde Şık Dokunuşlar

Sade Elbise Kombini Seçiminde Şık Dokunuşlar

Sade elbise kombini, günlük hayatın koşuşturmasında rahatlıkla yapabileceğimiz kurtarıcı bir seçimdir. Sade bir tişört, pantolon, Tunik veya elbise ile rahatlık ve şıklık yakalanabilir. Bu tarz kurtarıcı parçaları dolabınızda bulundurmak günlük hayatınızda size çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bu parçalar her mevsim farklı renklerde olabilir ve daima rahatlığı garantiler. Modası hiç geçmeyen, dönemsiz kıyafetler, her kadının dolabının bir parçası olması gereken parça önerileri;

  • Siyah gömlek, siyah tişört, siyah pantolon ve siyah tayt
  • Beyaz gömlek, beyaz pantolon, beyaz tişört
  • Kalem etek, midi etek, kumaş pantolon
  • Siyah blazer ceket
  • Sade elbise, siyah elbise ve beyaz elbise

Bu kombin önerileri her ortamda birbiri ile çapraz kombinlenerek basit, sade ve kolay şekilde kullanılabilir. Giydiğimiz her kıyafet aslında ruh halimizin de bir parçasıdır. Kombinlerimiz günlük veya anlık modumuzu belirleyip ilişkilerimizde etkili olabilmektedir. İçimize sinen seçimler yapmak kendimize olan güvenimiz artırır. Doğru seçimler yapmadığımızı düşündüğümüz bazı günlerde ise kendimizi kötü hissederiz, özgüvenimiz azalır. Yaptığımız kıyafet seçimleri aynı zamanda çevremiz üzerinde de etkiler bırakmaktadır.

Sade Elbise Kombini Nasıl Olmalıdır?

Karmaşık görünmeyi sevmeyen, minimal bir tarz benimseyen, klasik ve şık görünüm sevenlerin sıklıkla tercih ettiği sade elbise kombini her yılın trendidir. Sade giyimi tercih ederken bir yandan da şık seçimler yapmak bazı püf noktalar ile mümkündür.

Gece ve gündüzün yıldızı olan siyah elbiseler her ortamda kurtarıcınızdır. Lacivert, koyu mavi, gri renkleri oldukça sizi oldukça zarif gösterecektir. Ayrıca bu tonlarda sade elbise kombini yapmak şık bir görünüm kazanmanızı sağlayacak.

Her kombinin şık dokunuşu zarif bir ayakkabı ile tamamlanabilir. Bu ayakkabı stilinize göre spor veya topuklu ayakkabı olabilir. Doğru dikişe sahip, kumaş dokusu olarak ortama ve mevsime uygun olması şıklığınızı tamamlar.

Pul Payet Detaylı Uzun Bej Elbise

ZÜHRE Pul Payet Detaylı Uzun Bej Elbise ürünümüzü sitemizden inceleyebilirsiniz.

Sade Kombinlerle Günlük Şıklığı Yakalamak

Vücut yapısına uygun bir siyah pantolon bir kadının dolabının vazgeçilmezidir. Bu pantolonu istediğiniz beyaz bir Bluz veya siyah bir gömlek ile kombinleyerek temiz ve prezentabl bir görüntü elde etmek kolaydır.

Sade elbise, gece davetlerinin ve gündüz organizasyonlarının yıldız parçasıdır. Dönem dönem yaşanılan kilo problemini de gizlemek için oldukça kurtarıcıdır. Kış ve sonbahar aylarında ise uzun trençkotlar ve kaşe kabanlar her dolapta olması gereken diğer parçalardır. Bu parçalar kıyafetinizin üzerinde olması ile çevrenizde imajınızı yansıtır. Bu nedenler karmaşık ve canlı renkler yerine siyah, beyaz, gri, mavi tonları veya camel renklerini tercih edebilirsiniz.

Kilo ve boy özelliklerinize göre vücudunuza uygun etek kullanımı da modası geçmeyecek akımlardandır.  Etekle şıklık yakalamak için kış aylarında kazak kullanarak uyum yakalanabilir. Yazın daha ferah bir görüntü yakalamak için rahat kesimde etek ve tişört kombinleri kullanılmaktadır. Sade elbise, ile boyunuzu daha uzun gösterebilir ve daha az kilolu görünebilirsiniz.

Pantolonlar arasında da düz kesim, havuç kesim ve ispanyol paça kesimine sahip pantolonlar dönem dönem popüler olmakta ve dolapların vazgeçilmezidir. İspanyol paça bir pantolon tercih edildiğinde düz renkli bir kazak veya tişört mevsime göre tercih edilerek şıklık yakalanabilir. Vücut tipiniz uygunsa güzel bir kemerle şıklığınızı vurgulayabilirsiniz. Düz kesim kumaş bir pantolonu tamamlayan şık bir düz renkli bluz veya düz bir gömlektir. Maskülen bir klasik ayakkabı seçimi ile farklı bir tarz elde edebilirsiniz. Topuklu ayakkabı seçmeniz halinde daha feminen bir tarz belirlemiş olursunuz.

Sade elbise üzerine katılacağınız ortama göre blazer ceket tercihi yapabilirsiniz. Siyah blazer bir ceketin çoğu zaman tamamlayan küçük ama etkili dokunuşu bir fular yapar. Fuları cep mendili olarak da kullanarak farklı bir tarz elde edebilir ve kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Farklı aksesuar kullanımları ile farklı ve şık eklemeler yaparak tarzınızı özelleştirebilirsiniz. İddialı olmak yerine daha minimal görünmek için sade saat, yüzük ve küpeler tercih edebilirsiniz. Sade elbise ile büyük takılar kullanılması sade görünümden sizi uzaklaştırır. Sadelikten kopmamak ve zamansız şıklığı yakalamak için minimal takılar tercih edebilirsiniz.

Uzun etek kombinde kullanılmak istendiğinde ise mevsimine uygun uzun etek seçimi önemlidir. Uzun eteklerin tamamlayanı hoş bir tişört veya güzel bir tarza sahip sade bir bluzdur. Tepeden aşağı uyumu yakalamak için nötr renklerin tercih edilmesi de abartıdan uzak sade bir görünümü sağlar.

Sade ve Şık Olmanın Püf Noktaları

Şıklık anlayışı kişiden kişiye göre değişmektedir. Tarz kişiye özgü olup güncel moda trendlerine göre farklılaşabilir. Güzellik ve şıklık birbirinden ayrı terimlerdir. Genellikle herkes tarafından kabul edilen sadelik ve şıklık anlayışını paylaşacağız.  Sade elbise giyinmek bu püf noktalar arasında yer almaktadır. Buna eşlik eden bazı püf noktalar daha bulunmaktadır.

1) Kombin Planı Yapabilirsiniz

Kıyafetlerinizi satın alırken dolabınızda yer alan parçaları göz önünde bulundurarak alışveriş yapmalısınız. Bu durum sizin herhangi bir ortama katılacağınız zaman kıyafetlerinizi eşlemeniz konusunda zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Bir başka plan yapılması gereken konu ise hangi ortamda hangi kıyafetin tercih edileceğidir. Alışveriş esnasında gireceğiniz ortamı da göz önünde bulundurarak tercihlerinizi yapabilirsiniz.

2) Fiziğinize En Uygun Seçimleri Yapın

Doğru giyinmek, şık olmak ve iyi hissetmek için fiziksel özelliklerinize uygun seçimler yapmak oldukça önemlidir. Sade elbise, seçildiğinde bu seçimin vücut yapısına en uygun modeli tercih edilmelidir.

Vücut tipini bilmek şık olmanın bir başka püf noktasıdır. Vücut tipi, elma, armut, kum saati, üçgen, ters üçgen olabilir. Örneğin kum saati vücuduna sahip bir kadın, belini ön plana çıkaracak sade ve şık tercihler yapabilir. Üçgen vücuda sahip kadınlar basenlerinin dar olması ve üst bölgesinin geniş olması nedeniyle vücudunu dengelemek amacıyla alt bölgede bollaşan ve belini ön plana çıkaran giysiler ile sade şıklığı yakalayabilir.

Zühre’de yer alan sade Elbise seçenekleri ile tüm vücut tiplerine uygun seçimler yapabilirsiniz.

3) Tarzınızı Belirleyin

Katılacağınız ortama uygun tarzı yakalamak için güncel trendleri takip edebilirsiniz. Bunu düzenli olarak paylaşım yapan kişileri ve modacıları izleyerek yakalayabilirsiniz. Sade elbise ve kıyafet seçimlerinizi de belirlediğiniz tarz üzerinden rahatlıkla yapabilir ve şıklığı çok rahat sağlayabilirsiniz. İnsanın kendi modasını da yarattığı unutulmamalı ve seçimlerinizi yaparken bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Sade ve zarif parçalar yıllar boyunca aslında modası geçmeyen, tercih edildiği her dönemde şıklığı sağlayanlardır. Her zaman olmak istediğiniz gibi olun ve moda akımı olarak diretilen parçaları seçmek için kendinizi zorlamayın. Kendi tarzınızı rahatlıkla yakalayabileceğiniz ürünleri bulmak günümüzde oldukça kolaydır.

Kendini kıyafetin içinde çok iyi hissetmek ve içinize sinmesi en önemlisidir. Kadın Giyim ürünleri ile Zühre’de yer alan sade elbiseler ile kendinize en uygun tarzı benimseyebilir ve istediğiniz kıyafeti tercih edip şıklığı yakalayabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/beyaz-renkle-olusturabileceginiz-kombinler linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Sade Elbise Kombini Seçiminde Şık Dokunuşlar
Ağustos 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR