Kına Gecesi Elbisesi Seçimi Nasıl Yapılmalı

Kına Gecesi Elbisesi Seçimi Nasıl Yapılmalı

Geçmişten günümüze kına gecesi bir genç kızın baba evinde geçirdiği son gün yapılan hüznü ve mutluluğu içerisinde bulunduran, evliliğe adım atmadan önce yapılan önemli olduğu düşünülen bir gelenektir. Geleneklerine bağlı her aile kına gecesi merasimi yapmaya dikkat eder. Kına gecesi günümüze gelinceye kadar birçok açıdan farklılaşmış her genç kızın yapmak istediği bir organizasyon halini almıştır. Bu organizasyonda kına gecesi elbisesi başta olmak üzere özen ile hazırlanması gereken birçok detay vardır

Dini gelenekler arasında bulunan, eşler arasındaki aşkın bir ömür boyu sürmesini sağlamak amacı ile yakılan kınanın, yeni evlenen çiftleri nazardan koruyacağına inanılır. Evliliğin kutlanması amacı ile yapılan bu organizasyon hem ailelerin birbirlerini daha yakından tanımasını hem de evlenecek olan kızın babasının evindeki son gecesinin çok daha özel olmasını sağlar. Günümüze gelindiğinde ise kına geceleri duygusal olan anlamı çok fazla öne çıkartılmayan, evlenen çiftlerin sevdikleri insanları bir araya getirmek ve evliliklerini kutlamak amacı ile yaptıkları organizasyonlara dönüşse bile kına gecesi her zaman popülerliğini korumaktadır. Bugünkü yazımızda kına gecesi için elbise seçiminin nasıl yapılması gerektiğinden ve kına gecesinde nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedeceğiz. 

Kına Gecesinin Rengi: Kırmızı

Kına gecesi için kırmızı renk önemlidir. Kırmızı renk aşkı, sevgiyi aynı zamanda çiftlerin birbirine olan aidiyetlerini temsil eden bir renktir. Kadınlar için oldukça duygusal olan kına gecesinin ağırlıklı olarak rengi kırmızı olacağı için kıyafetlerde ve konseptte tercihler bu duruma göre şekillenir.

Kınada giyilecek olan elbisenin rengi ne olursa olsun yapılan organizasyon genel olarak kırmızı rengin hakim olduğu bir etkinliktir. Kına gecesi için alacağınız malzemelerde ve aksesuarlarda kırmızı rengi tercih etmeye özen gösterin. Mendil, eşarp, tül, duvak, mum, kına başlığı gibi birçok detayda kırmızı ya da altın rengi işlemeler kullanılması geleneklere uygun bir şekilde organize edilmiş bir kına gecesinin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır.  

Kına gecesinde kırmızı elbise tercih etmek isterseniz Zühre'nin abiye modellerinden Kol Volan Detaylı Kırmızı Elbise ürününü de inceleyebilirsiniz. 

Fiyonk Detaylı Desenli Kırmızı Uzun Elbise

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Kına Elbisesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Vücut tipinize uygun olan kına elbiselerini tercih etmelisiniz. Giydiğiniz bir kıyafetin üzerinizde nasıl duracağını belirleyen kıstaslar arasında; modele uygun olan kumaş seçimi, kaliteli işçilik ve aynı zamanda vücuda uygunluk yer almaktadır. Bu üç kritere uyan bir seçim yaptığınızda kendinize en uygun olan elbiseyi kolayca bulmuş olursunuz. Kına gecesinde abiye tercih etmek isteyenler ya da kaftan ve bindallı gibi geleneksel bir kıyafet ile birlikte abiye kullanmayı düşünenler için abiye elbise seçimi oldukça önemlidir. Kişinin vücut tipine uygun olarak yapılan abiye elbise seçimi en unutulmaz gününüzde sizi eşsiz kılmaktadır.  

Kına gecesi boyunca giyineceğiniz kıyafetlerin birbiri ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Kına gecesinden giymiş olacağınız elbiseyi abiye olarak seçerken vücut tipinize uygun olup olmamasının yanı sıra dikkatli olmanız gereken daha farklı detaylar olduğunu da unutmamalısınız. Kına gecenizde giymeyi tercih ettiğiniz abiye elbise, kaftan ya da bindallı giyecekseniz bu kıyafetler ile uyumlu olmalıdır.

Çok zor bir durumda kalınmadığı sürece kına gecenizde giyeceğiniz elbisenin mini elbise modellerinden seçilmemesine dikkat ediniz. Kına gecesi elbisenizin kumaşından tutun da kesimine kadar abiye olduğundan emin olmanız gerekir. Spor kumaşlar ile yapılmış daha gündelik kabul edilen bir elbise kına gecesi elbisesi olarak kullanılmak için yeterli değildir. 

Kına gecelerinde tercih edilen elbiseler gelin adaylarının günlük hayattaki tarzının nasıl olduğunu göstermektedir. Bu neden ile özellikle kına gecesi için elbise seçilirken gelin adayları kendi tarzlarından asla ödün vermemeli ve kendisinin en çok beğeneceği elbiseyi seçmelidir.

Her ne kadar kına elbiseleri bir geceye özgüymüş gibi görünse de doğru seçim yapılır ise elbise farklı gecelerde de kullanılabilir ya da çocuklar için hatıra olarak saklanabilir. Bu neden ile kına elbiseleri kesinlikle gelin adayının günlük tarz ve karakterine uygun olarak seçilmeli gelin adayının kendini tüm gece boyunca rahat ve mutlu hissedeceği şekilde hazırlanmalıdır. Birden fazla farklı alternatifi ve her stile ve tarza uygun modelleri bulunan kına gecesi kıyafetlerini Zühre'den tercih edebilirsiniz.

Kına Gecesi İçin Elbise Nasıl Seçilmeli?

Kına gecesi elbiseleri seçilir iken kişisel tarz ve zevklerin yanında dikkat edilmesi gereken diğer nokta da kına gecesi elbisesi seçiminde modaya uygun olan modeller tercih etmektir. Hiçbir gelin adayı modası geçmiş ve kendisini ‘’rüküş’’ gösterecek bir kına kıyafeti ile kendisini mutlu hissetmez.

Kına gecesi elbisesi modelleri konusunda karar vermeden önce mutlaka farklı seçenekleri incelemek en doğru seçimi yapmaya yardımcı olabilecek bir aşamadır. Ancak bunun yanı sıra herhangi bir araştırma yapmadan ya da belirli bir site, alışveriş mağazası ya da sosyal medya hesabına takılı kalmak, kesinlikle “rüküş” denebilecek modeller üzerinde karar vermeyi etkiler. Bu neden ile kına gecesi gelmeden uzun bir süre önce kına gecesi için giyilecek abiye modelleri hakkında araştırma yapmak her zaman en doğrusu olacaktır.

Kına gecesi abiye ve kaftan modelleri konusunda tercih edilecek adres, tasarımcı ya da organizasyon şirketi çok önemlidir. Beğenilecek bir model bulabilmek için öncelik ile referanslar incelenmeli ve istenen değişimleri yapıp yapmadıkları konusunda bilgi alınmalıdır. Bu aşamada yukarıda saydığımız hususlara dikkat edildiğinde ise kına elbiselerinde mutlaka en uygun olan model seçilecektir. 

Gelin adayının kına gecesi elbisesi konsepte uygun olarak seçilmelidir. Eğer kına gecesi elbisesi seçiminde iki farklı model kullanacaksanız konseptinize uygun olan renkleri seçmeniz gerekmektedir. Kaftan ya da bindallı giyeceğiniz bir organizasyonda elbiseniz geleneksel kıyafetler ile uyumlu olmalıdır. Kına gecesi elbisesi olarak seçtiğiniz abiye elbise ile uyumlu bir kaftan kıyafet değiştirmenin zorluğundan sizi kolay bir şekilde kurtarmaktadır. Bu neden ile iki kıyafet tercihiniz olduğu bir durumda birbirleri ile uyumlu olmasını sağlayabilirsiniz. 

Kına gecesi farklı konseptlere sahip olabilir. Geleneklerine bağlı olanlar kalmak isteyenler genelde geleneksel kına gecelerini daha sık tercih ederler.

Deri Detaylı Taş Uzun Elbise

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Geleneksel Kına Gecesinde Giyilmesi Gerekenler:

Geleneksel kınada giyilebilen giysiler şunlardır: 

  • Bindallı 
  • Kaftan 
  • Kına gecesi abiyesi 
  • Geleneksel giysiler 
  • Gelin Taçları 

Bindallı ya da kaftan seçimi abiye seçimine göre biraz daha rahattır. Kına gecesi elbisesi olarak abiye seçmek istediğiniz zaman yüzlerce hatta binlerce farklı ve çeşit model ile karşılaşırsınız. Bindallı ve kaftan olarak kına gecesi elbisesi seçer iken karşınıza çıkan modellerin sayısı biraz daha azdır. Bu neden ile kına gecesi elbisesi olarak abiye seçeceğiniz zaman elbiseyi farklı açılardan değerlendirmeniz yerinde bir karar olur.

Abiye elbise seçiminde elbisenin kesiminin ve işçiliğinin düzgün olması, renklerinin konseptinize, modelinin ise vücut tipinize uygun olması bütünü ile çok önemlidir. Kendiniz için asla hayal etmediğiniz bir modeli denediğinizde size ne kadar yakıştığını görebilir ya da yıllardır hayallerinizde yer alan modeli denediğinizde ise büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bu neden ile hem vücudunuzu tanımalı hem de elbise seçer iken daha fiziksel verilere göre tercihler yapmalısınız.

Görüldüğü gibi seçeceğiniz abiye kına gecesi elbisesinin modeli birçok durum ile uyumlu olmalıdır bunun yanı sıra kaliteli, rahat ve kullanışlı olmalıdır. Bu kriterlere uygun kaliteli ve uygun fiyatlı abiye elbise çeşitlerini kolay bir şekilde seçerek kadın giyim ürünlerinin adresi Zühre’den alabilirsiniz. 

 Bir önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/bayram-icin-tesetturlu-anneye-alinabilecek-10-hediye linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: kına gecesi elbisesi
Temmuz 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR