İlham Arayanlara 6 Şal ve Eşarp Bağlama Stili

İlham Arayanlara 6 Şal ve Eşarp Bağlama Stili

Şal ve eşarp bağlama stilleri, tarzına yenilik katmak isteyenler için vazgeçilmezdir. Her ayın son trendlerini takip eden ve kendi stilini oluşturmak isteyenler için bu stiller, şıklığın anahtarıdır. Farklı modellerde tercih edilen şal ve eşarplar, şık ve zarif bir görünüm elde etmenizi sağlar. İlham arayanlar için hazırladığımız bu rehberde, kendi şıklığınızı yakalamanıza yardımcı olacak 6 farklı şal ve eşarp bağlama stilini bulacaksınız. Bu tekniklerle her zaman iyi görünmek ve tarzınıza yeni bir soluk kazandırmak mümkün. İşte, denemeniz gereken 6 şal ve eşarp bağlama stili!

1. Klasik Bağlama

Klasik şal ve eşarp bağlama stili, bir eşarp ya da şalın bağlanması için kullanılan en bilindik yöntemler arasında yer alır. Modern eşarp bağlama modelleri arasında bu yöntemler, eşarbın kumaşına ve rengine göre farklı şekillerde uygulanabilir. 

  • - Basit Bağlama: Eşarbın iki ucunu alarak başın arkasında birleştirin, ardından iki ucunu tekrar öne getirin ve sağlamlaştırmak için düğümleyin.
  • - Fular Bağlama: Eşarbı boynunuza birkaç defa sarın ve iki ucunu ön tarafta sabitleyin. Ardından bir ucunu diğerinin altından geçirip düğümleyin.
  • - Yan Bağlama: Eşarbın bir ucunu başınızın sağ tarafına yerleştirin, ardından eşarbın diğer ucunu sol tarafınızdan geçirip düğümleyin.

Yukarıda yer alan güzel eşarp bağlamanın püf noktalarını uygulayarak siz de ister bluz ister elbiselerinizin üzerine eşsiz bir dokunuş yapabilirsiniz.

ZÜHRE Desenli Saten İpek Eşarp 6698 V2

2. Balıkçı Bağlama

İkinci olarak ise balıkçı bağlama tarzını ele alalım. Eşarbı ya da şalı boynunuzda ve başınızda kullanabileceğiniz başka bir yöntem. Bu arkadan eşarp yapma modelleri yönteminde kumaş cinsine ve boyutuna bağlı olarak farklı eşarp modelleri ile kullanılabilir. İlk olarak, eşarbın ya da şalın bir ucunu diğer ucuna doğru üst üste katlayın ve boynunuzun arkasında iğneyle sabitleyin. Bunun yanı sıra eşarbın ya da şalın uzun tarafını boynun etrafından bir tur dolayın ve uzun tarafı ön tarafta tutun. Ya da uzun tarafı çapraz olarak öne getirin ve kısa tarafın üzerinde birleştirin. Bu balıkçı bağlama yöntemleri, sıcak ve soğuk havalarda kumaş cinsine göre rahatlıkla kullanılabilir. Bu şal ve eşarp bağlama stili aynı zamanda pek çok kombinle de iyi uyumlu göründüğü için oldukça tercih edilir.

3. Pashmina Stili

Pashmina bağlama yöntemi, bir eşarp ya da şalın şık ve tarz şekilde bağlanmasına olanak sunar. Bu şal eşarp bağlaması yöntemi genellikle daha ince kumaşlar, özellikle pashmina şallar için tercih edilir. Pashmina bağlama stili ise şöyle:

  • - Eşarbın veya şalın bir sağ ucunu alın ve geriye doğru katlayın.
  • - Eşarbın veya şalın iki ucunu ön tarafa doğru çekin ve başınızın üst kısmına sabitleyin.
  • - Şalın sağ tarafını sol taraftan geçirin ve çapraz görüntü elde edin.
  • - Şalın iki ucunu öne doğru çekin ve tekrar birbirine bağlayın.
  • - Şalın ucunu boynunuzun etrafından düğümleyin.
  • - Düğümü kendinize göre ayarlayın ve şalın uçlarını düzeltin.

Pashmina şal ve eşarp bağlama stili, genellikle resmi kombinler için uygun. Örneğin “elbise üzerine eşarp nasıl bağlanır?” diye düşünüyorsanız, bu stili kullanarak, birçok farklı kıyafetle uyumlu bir görünümü hızlıca elde edebilirsiniz.

Desenli Zühre Tivil Polyester Eşarp 800-V9

Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

4. Fransız Bağlama

Başka şal bağlama stilleri için ise Fransız bağlama türü düşünülebilir. Eşarp ve şalın uç kısımlarının önde çaprazlanarak başın arkasından dolanması ve tekrar ön bağlanmasıyla oluşturulur bu yöntem. Bu stil genellikle daha şık ve tarz bir görünüm için kullanılır. Fransız moda dünyasında popüler bir stil olduğu için bu adı almış. Ayrıca bu yöntem ince ve uzun modeller için uygun bir şal ve eşarp bağlama stili olarak kullanılır.

5. Kapitone Bağlama

Bir diğer şal ve eşarp bağlama stili için ise kapitone bağlamayı örnek verebiliriz. Kare eşarp bağlama yöntemlerinde de kullanılan bu model, daha kalın eşarp ve şallar ile kullanılır. Bu stil, önce eşarp ve şalın boynuna dolanmasıyla başlar. Daha sonra, eşarbın bir ucu diğer ucuna katlanarak üçgen bir şekil elde edilir. Bu üçgen şekil, başın üstünden atlatılıp geride toplanır ve bağlanır. Bu stil bir kaçtan oluştuğu için daha sıcak tutar ve kış aylarında kullanılan bir bağlama stili olarak bilinir. Ayrıca daha uzun eşarplarla yapıldığında, rahat bir kullanım sağlar.

Desenli Zühre Tivil Polyester Eşarp 800-V9

6. Zarf Bağlama

Zarf bağlama, eşarbın düzgün durması için boynun etrafında dolanması ve daha sonra uçların sıkıca bağlanmasıyla oluşur. Şık bir görünüm sağlayan bu stil, bir zarfın katlanması ve sıkıca kapatılmasıyla benzerlik gösterdiği için bu ismi almıştır. Bu stil, yuvarlak veya oval yüzlerde eşarbın kaymasını engellediği için boneler ile rahat kullanım sağlar ve özellikle rüzgârlı havalarda kullanılır.

Önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/klasik-stili-sevenler-icin-tesettur-takim-onerileri linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: İlham Arayanlara 6 Şal ve Eşarp Bağlama Stili
Nisan 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR