Elbise Altına Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?

Elbise Altına Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?

Elbiseler, kadınların günlük hayatlarında ve özel günlerinde tercih ettikleri parçalar arasında oldukça revaçtadır. Çeşitli renkleri olan elbiselerin yanına kullanılacak aksesuar ürünleri de elbisenin rengine, desenine, türüne ve gidilecek mekânın özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Elbise altına ayakkabı seçimi nasıl yapılır, gelin hep birlikte inceleyelim.

  • - Elbisenin türüne göre ayakkabı tercihleri yapılmalı.
  • - Elbisenin rengine göre ayakkabı tercih edilmeli. 
  • - Elbisede bulunan desenlere uygun ayakkabılar tercih edilmeli.
  • - Gidilecek mekâna göre ayakkabı tercih edilmeli. 

Yukarıda bahsettiğimiz noktalara dikkat ederek elbise altına ayakkabı seçimi yapabilir ve dilediğiniz parçaları rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Şimdi bunları ayrıntılarıyla ele alalım. 

Elbise Altına Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?

ZÜHRE Desenli Bej/Mavi Uzun Elbise ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Elbisenin Rengine Göre Ayakkabı 

Elbise renginde olduğu kadar ayakkabı renginde de yapılan seçim oldukça önemlidir. Ayakkabı ve elbisenin birbiriyle bütünlük sağlaması, girdiğiniz ortamlarda kombininizin hoş görünmesini ve dikkatleri üzerinize çekmenizi sağlar. Peki, rengine göre elbise altına ayakkabı seçimi nasıl yapılmaktadır?

Siyah Rengin Altına Ayakkabı Seçimi 

Kadınlar için elbiselerde en sevilen renkler arasında siyah renk vazgeçilmezdir. Siyah, duruşu ve kıyafetlere kattığı hava ile her kadının birçok farklı ortamda tercih ettiği elbise renklerindendir. Ayrıca siyah renkli elbiselerde kullanılacak ayakkabıların modeli, elbisenin boy uzunluğuna göre tercih edilmelidir. Gittiğiniz ortamlara göre stiletto, dolgu topuk, ince topuk, tek bantlı ya da platform topuklu ayakkabıları kullanabilirsiniz. 

Siyah elbiseye yakışan ayakkanı renklerinin başında da gri, bej, kahve tonları, kırmızı, gold ve beyaz renkler yer alsa da siyah ayakkabı da tercih edilenler arasındadır. 

Kırmızı Renge Uygun Ayakkabı

Kırmızı ayakkabılar, rengi itibarıyla dikkat çekici seçenekler arasında yerini alır. Kırmızı elbiseler de tıpkı siyah elbiseler gibi özel gün ve davetlerde sıkça rastlanan renklerden biridir. Kırmızı elbisenin kendine has büyüleyici bir rengi olmasından dolayı bu modele yakışan ayakkabı renklerinin başında siyah gelmektedir. 

Bu renkte bir kıyafetin altına ayakkabı seçimi, elbisenin modeline ve rengine göre şekillenir. Kırmızı elbiseyi daha asil gösteren siyah stiletto çeşitlerini ya da daha klasik gösteren kalın topuklu ayakkabıları kullanabilirsiniz. Ayrıca elbiseye en yakışan tonlar bej, dore, füme, somon rengi, vizyon, krem ve gümüş renklerdir. 

Beyaz Renge Göre Ayakkabı 

Beyaz elbise, özellikle yaz aylarının sevilen kıyafetleri arasında olsa da günlük hayatta ve özel günlerde de tercih edilen parçalardandır. Beyaz elbiseler, beyazın duruşu ve saf rengi ile kadınların severek kullandığı modellerdendir. Beyaz elbise altına ayakkabı seçimi oldukça geniş olsa da mavinin tonları, bejler, siyah, krem, kırmızı, bordo, gül kurusu, şeftali tonları ve mor rengin tonlarını ayakkabılarınızda kullanabilirsiniz.

Dilerseniz beyaz elbiseye kahve tonlarında ince topuklu bir ayakkabı giyebilir, aynı tonlarda şal ve çanta aksesuarları tercih ederek kombini tamamlayabilirsiniz. Giyeceğiniz modelin tarzına göre de üzerinize ceket ve kaban alarak kombine farklı bir hava katabilirsiniz. 

Elbise Altına Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?

ZÜHRE Leopar desenli Uzun Elbise ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Elbise Türüne Göre Ayakkabı Seçimi 

Elbise altına giyilecek ayakkabı seçimlerinde en önemli noktalardan biri de elbisenin türüdür. Elbisenin türüne göre tercih edilen ayakkabı, dışarıdan bakıldığında yapılan kombinin uyumlu ve güzel olmasına olanak sağlar. 

Ayrıca şifon, saten, abiye elbise, uzun boy elbise ve spor elbise çeşitlerine göre ayakkabı seçimleri ve renkleri değişmektedir. Türüne göre elbise altına ayakkabı seçimi nasıl yapılmalıdır?

Uzun Elbise Altına Ayakkabı Nasıl Seçilir?

Uzun elbiseler her kadının severek kullandığı kurtarıcı parçalardandır. Bizler de sizler için “Uzun elbise altın ayakkabı seçimi nasıl yapılır?” konusunda önerilerde bulunduk:

- Eğer düğünde giyeceğiniz bir elbise ise elbisenin rengine ve modeline göre stiletto, platform topuk ve yüksekliği uzun olan topuklu ayakkabı seçimlerinde bulunabilirsiniz. 

- Eğer günlük uzun elbise altına ayakkabı seçimi yapacaksanız kıyafetin rengine, tarzına ve gideceğiniz mekâna uygun seçenekli ayakkabı tercihlerinde bulunmanız gerekir. Günlük yapacağınız kombinlerde beyaz bir elbise ve altına cıvıl cıvıl renklerde pudra pembesi bir sandalet giyebilir, aynı tonlarda şal ve çanta ile kombininizi tamamlayabilirsiniz. Sandalet dışında spor ayakkabı, babet, topuklu terlik gibi çeşitli ayakkabıları da kullanabilirsiniz.

İşleme Detaylı Elbise Altına Ayakkabı Seçimi 

İşleme detaylı elbiseler, günlük hayatın dışında daha çok özel davetlerde ve şık mekânlarda kullanılan kıyafetlerdir. Geniş renk skalası, birbirinden farklı ürün seçeneği ve her kombine uyan tarzları ile kadınların gözde ürünlerindendir. Peki, işleme detaylı elbise altına ayakkabı seçimi nasıl yapılmalıdır?

- İşleme detaylı elbiseler, üzerinde bulunduğu işlemelerden kaynaklı farklı bir tarz yansıtmaktadır. Bu yüzden bu ürünlerin altına tercih edeceğiniz ayakkabıların sade ama şık olması gerekir. İsterseniz elbise altına tek renklerde dolgu topuk, ince kısa topuk, stiletto ve tek bantlı ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Dilerseniz trençkot kullanarak da kış mevsimine ayak uydurabilirsiniz. 

Abiye Elbise Altına Ayakkabı Seçimi 

Abiye elbiseler düğün, nişan ve mezuniyet törenlerinde öne çıkan kıyafetlerdir. Bu özel günlerde dikkat çekici olan elbiseler için ayakkabı seçimlerinin de gösterişli ve dikkat çekici olması gerekir. Özel günlerinizde güzel olmak için abiye elbise altına ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır?

- Abiye elbise seçiminde tercih edeceğiniz modelin rengine göre bilekten bağlamalı, boncuklu veya taşlı rugan, dolgu topuklu ve platform topuklu ayakkabılar tercih edebilirsiniz. 

Gömlek Elbiselerin Altına Giyilebilecek Ayakkabılar

Gömlek elbiseler, gençlerin daha çok kullandığı ürünler arasındadır. Üst bölgesinin gömlek modelli, alt bölgesinin ise etek gibi gelmesi elbiseye farklı bir hava ve tarz katmaktadır. Gömlek elbise altına ayakkabı seçimi ise gideceğiniz davete ve yere göre değişmektedir. 

- Davet edildiğiniz bir akşam yemeğinde gömlek elbisenin altına stiletto, platform topuk ve dolgu topuk ayakkabılar tercih edebilirsiniz. 

- Eğer günlük hayatta kombin yapacaksanız sandalet, spor ayakkabı ve mevsime uygun çeşitli botlarla tarzınızı yaratabilirsiniz. Ayrıca bu elbiseleri soğuk havalarda kullandığınızda, üzerinize alacağınız ceket ve trençkot modelleri ile sizi sıcak tutmanın yanında farklı bir görünüm de sağlayacaktır.

Desenli Şifon Elbise Altına Ayakkabı Seçimleri

Desenli şifon elbiseler, yaz aylarında kendini gösteren elbiseler arasındandır. Desenli şifon elbiseler, rengarenk tarzlarıyla ve desenleriyle dikkatleri üzerine çekerler. Her kadının severek giydiği parçalardan biri olan desenli şifon elbiseler, dört mevsim tercih edilen kıyafetlerdir. Peki, desenli şifon elbise altına ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır?

- Renkleri ve desenleri ile uçuş uçuş olan elbiselere uygun açık ayakkabı, bantlı ayakkabı, sandalet, babet, kalın topuk ve dolgu topuk ayakkabılar kullanabilirsiniz. 

- Desenli şifon elbiseniz altına sade ve uyumlu renkler seçerek kendinize özgü tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.zuhre.com.tr/blog/icerik/siyah-kislik-elbise-kombin-onerileri linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Elbise Altına Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR